KTM-ov dvojac Musqin i Dungey dominirali u Arlington-u

250SX Main

Musquin je nastavio s odličnim danom tako što je uzeo holeshot i počeo polako odvajati se od ostatka ekipe. Odmah iza njega je bio Justin Bogle, ali Musqin je u samo 5 krugova uspio napraviti skoro 5s prednosti.

Jedan od potencijalnih kandidata za naslov, Davalos, je pao u prvom te je bilo jasno da neće baš pamtiti ovu utrku. J. Martin je nešto lošije startao te se uspio probiti na 6. mjesto unutar početnih krugova.

Iako je “rookie”, Rodriguez je odlično vozio na 3. mjestu i odupirao se napadima Kawasaki vozača, Savatgy-a i Lemoine-a.

Nakon skoro 10 krugova, Musquin je uživao u lijepoj prednosti, Bogle je imao dovoljnu prednost ispred Rodriguez-a, a tu se odvijala najveća borba. Skupina se sastojala od Rodriguez-a, Savatgy-a, Lemoine-a i Martin-a, i tek kada je trebalo postati najzanimljivije – crvena zastava. Kyle Cuningham je imao vrlo težak pad i ostao besvjesno ležati na ciljnom skoku.

Pošto je prošlo više od pola utrke, neće biti kompletnog ponovljenog starta već će vozači biti pušteni onako kako su bili pozicionirani prije prekida.

Nastavak je donio borbu između navedenih četiri vozača. Rodriguez je odlično branio poziciju, ali bilo je upitno hoće izdržati. U jednom zavoju, poredak se potpuno promijenio – Savatgy, Lemoine, Martin, Rodriguez. Dva kruga pred kraj, Lemoine nije uspio skočiti troskok što je iskoristio Martin.

Marvin Musqin je odnio prvu ovosezonsku pobjedu i jasno dao do znanja da je glavni kojeg treba pobijediti.

Top 10:

  1. Marvin Musquin
  2. Justin Bogle
  3. Joey Savatgy
  4. Jeremy Martin
  5. Matthew Lemoine
  6. Vince Friese
  7. RJ Hampshire
  8. Arnaud Tonus
  9. Martin Davalos
  10. Kyle Peters

 [table id=12 /]

250SX Main

(NIJE JOŠ DOSTUPNO)

250SX Main Highlights

Marvin Musquin

Justin Bogle

Joey Savatgy