KTM i Husqvarna predstavili 2018.5 cross modele

Da bi se određeni model motora u supercross prventstvu mogao koristiti, on mora zadovoljavati određena pravila. Tako prema AMA, motor mora biti proizveden u minimalno 400 komada te tvornički motor mora imati standardna kučišta mašine, cilindar, glavu, ramu i prijenos. Upravo zbog tog pravila, KTM je predstavio Factory Edition model.

Krenimo s KTM SX-F 450 Factory Edition modelom. KTM je već imao najlakši motor na tržištu, ali to je uspio još dodatno unaprijediti. Novi motor ima unaprijeđenu ramu s novim plastikama, novu mašinu, postavke amortizera, trkovute vilica, poboljšano hlađenje i dodatne druge sitnice. S obzirom da se radi o Factory Edition modelu, sve ove promjene uz vjerojatno poneku više ćemo vidjeti na 2019. modelu.

Što se tiče Husqvarna FC 450 Factory Edition modela, on je vrlo sličan KTM-u. Razlika je jedino u zadnjem košu, zadnjoj vilici te zračnoj kutiji.

Iako cijena još nije specificirana, za pretpostaviti je da će biti vrlo velika pogotovo jer su standardni KTM i Husqvarna modeli dosta skuplji od ostatka konkurencije. S obzirom da su Factory Edition modeli napravljeni zbog navedenog pravila u supercrossu, očekujte ih u dosta limitiranim količinama.

Više o KTM i Husqvarna Factory Edition modelima pročitajte na sljedećim poveznicama – #1, #2.