Gajser pobijedio u Nizozemskoj i preuzeo vodeću poziciju; Febvre postao prvak

Izvor: MXGP

Nizozemska se pokazala kao vrhunska utrka. Na stazi Assen, organizatori su dovezli tone i tone pijeska, a iako su mnogi sumnjali, utrka je bila pravi pogodak! Jako puno publike, ali ono bitne odlične vožnje.

Ono što nas zanima je Tim Gajser, koji je vrhunskom vožnjom i to po pijesku koje mu nije najjača strana, došao do ukupne pobjede i tako preuzeo vodeću poziciju. U prvoj vožnji je startao 6. i izvanrednom vožnjom prešao na 2. mjestu Lieber-a te odmah nakon toga i 1. mjesto prestigavši Jonass-a, svog glavnog konkurenta.

U drugoj vožnji je loše startao, 9. mjesto, ali je Jonass pao i ostao bez prednje kočnice. U konačnici, Gajser je opet odličnom vožnjom došao do 2. mjesta te ostvario sveukupno 1. mjesto. Ono bitnije je prvo mjesto u ukupnom poretku, koje je preuzeo od Paul Jonass-a. Razlika između njih je sada 13 bodova, 518 za Gajser i 505 za Jonass-a.

Tim Gajser

U MXGP klasi, Romain Febvre je trebao završiti ispred Gautier Paulina kako bi osvojio naslov. U prvoj utrci to nije uspio, ali je u drugoj nadoknadio te nakon vladavine Cairoli-a osvojio svoj prvi MXGP naslov i to u prvoj godini u istoj klasi. Prvo mjesto na utrci je osvojio Shaun Simpson, Febvre je bio drugi, a na trećem mjestu je bio Coldenhoff.

Slijede nam još dvije utrke, Meksiko na stazi Leon te Amerika na stazi Glen Helen. U MX2 klasi je još uvijek sve otvoreno te će biti napeto sve do samog kraja. U MXGP klasi je više pitanje dokazivanja, tako da nas svejedno očekuju napete borbe, pogotovo na stazi Glen Helen, gdje će voziti brojni AMA vozači. Meksiko nam slijedi za 2 tjedna, a Amerika odmah tjedan poslije.

Romain Febvre (2)