Cross Country day Rastovac

Lijep proljetni dan, a vani grmi… Ali ipak nije padala kiša. Samo poneki dio s jednog od preko 40 motora koji su posjetili Rastovac.

Nakon dugo vremena je i ovaj kraj aktiviran zahvaljujući ekipi koju čine Dejan Premužić, Luka Papak, Darko Kligl i Dražen Čoić.

Na odlično pripremljenoj cross country stazi za koju je glavnu riječ imao višestruki prvak Hrvatske u Enduru Dejan Premužić, vozači su imali priliku isprobati svoje sposobnosti, te usporediti vremena s ostalim vozačima. Gore navedena ekipa organizatora se potrudila sve dovesti na najvišu moguću razinu, te su između ostalog imali i profesionalnu mjernu službu, tako da su vozači u svakom trenutku mogli vidjeti kako stoje u usporedbi s ostalima.

Dejan Premužić se osvrnuo na cijeli događaj riječima:

-Ne mogu sakriti zadovoljstvo. Prijatelji i ja smo uložili puno truda u ovaj događaj i tjednima smo radili na pripremi, te mi je iznimno drago da je sve prošlo u najboljem redu. Zadovoljni smo odazivom vozača, te činjenicom da su došli dečki iz svih krajeva Hrvatske. Stazu smo napravili po svom guštu, te po prvim reakcijama vozača očito je bio pun pogodak. Po nekim procjenama, imali smo preko 1000 posjetitelja, te mislim da smo definitivno pokazali da ovaj kraj ima potencijala za organizaciju evenata i na većoj razini od ove. Ali vidjet ćemo još što nam budućnost nosi… Danas smo održali prvi od tri dijela “Cross country days-a” koje radimo u suradnji s dečkima iz Stare Marče i Ribnika, a uz sve sponzore, sve je pod pokroviteljstvom FOX Hrvatska, te portala MX-Cro. Cilj svega je okupiti i nove vozače, te se organizirati da bi mogli imati što više ovakvih opuštenih druženja. A možda nekog usmjerili i na profesionalne utrke. I dugujem veliku zahvalu svima koji su pomogli u organiziranju ovog dana. Sponzorima, redarima, sucima i svima ostalima koji su pomogli da ovo prođe dobro.

Rastovac su posjetili i dečki iz Starog Petrovog Sela.

-Mogu reći da smo ugodno iznenađeni. Staza je pripremljena baš kao za utrku, pa čak i bolje nego na nekima od utrka na kojima smo bili. Osobno, meni je ova bila najbolja od svih na kojima sam do sad vozio i nadam se da će biti prilike da opet dođemo ovdje. Na našu podršku mogu računati; kaže nam Robert Sedlaček

Svima je za oko zapeo i jedan od nekoliko juniora. Ali Karlo Prišćan se isticao. Sa samo 10 godina bio je najmlađi sudionik, ali nije baš vozio dječji motor…. Prvi motor je dobio sa 5 godina, a sa 9 godina je prešao na Betu xtrainer 300. I motor mu je očito dobro sjeo.

A Karlo je završio ovaj dan s trećim vremenom, iza Marka Uroića na drugom, te Matka Sokača na prvom mjestu.

U klasi Veteran najbolji je bio Dario Horaček, ispred Alena Sokača i Ivana Prke, kod Amatera najbolje vrijeme je imao Robert Sedlaček, drugi je završio Ivan Vranjković, a treći Mihael Komar.

I kod najboljih, domaćin Dejan Premužić se pokazao kao najbolji, ispred Deana Nenadića i Luke Papka.

Dečkima možemo samo čestitati na organizaciji, te pozvati sve još jednom na iduću postaju Cross country daysa koja se održava već ovaj vikend, 30.4.2023., u Staroj Marči.

I posebno zahvaljujemo gospodinu Dejanu Adžiću na odličnim fotkama