Tomac i Webb sjajnim vožnjama do pobjede u Phoenix-u

Anaheim 1 je često utrka s kojom se ne osvaja prvenstvo, ali se vrlo često i gubi. Druga stanica 2015 AMA Supercross sezone je Phoenix, koji je donio i neke novosti. Na svu sreću, trening i kvalifikacije je prošlo u najboljem redu, bez ikakvih ozljeda.

Phoenix - 250SX trening Phoenix - 450SX trening

250SX

Heat

Heat 1 utrka Lites klase je donijela zanimljivu borbu između dva vozača, a to su bili Tyler Bowers i Justin Hill. KTM vozač Hill je vrlo dobro startao, ali je bio u malom zaostatku za Bowersom. Iz kruga u krug je skidao razliku i uspio ga proći, ali se Bowersom nije dao. Na kraju je Hill odnio pobjedu tako da je blokirao Bowersa doslovno u zadnjem zavoju pred cilj. Slijedili su ih Plessinger, Hansen, Bell, Politelli, Alldredge, Hahn i Izzi.

Druga vožnja je donijela i nekoliko padova. Nakon starta, jedan vozač je pao ispred M. Stewarta koji nije mogao nista te je pao. Samo par zavoja kasnije, Zach Osborne je pao, a opet zavoj kasnije je Yamahin dvojac završio na podu. Nelson je odlično započeo večer s pobjedom, a slijedili su ga Mcelrath, Webb, Bisceglia, Richardson, J. Martin, Champion, Osborne i Powell.

Phoenix - 250SX Heat 1 Phoenix - 250SX Heat 2

450SX

Heat

Pobjednik prošle utrke Ken Roczen je dosta loše startao te se morao probijati kroz promet, ali nije uspio te je morao u Semi utrku. Pobjedu je odnio Seely ispred Dungey-a, Barcia-e i Canard-a.

Nakon loše prošle utrke, Tomac-u je bila potrebna pobjeda u Heat utrci kako bi u glavnu utrku ušao fokusiran. To je i ostvario. Isto je morao napraviti i Millsaps, ali se morao zadovoljiti s drugim mjestom. Iza njih se Reed odličnom vožnjom probio na treće mjesto, a slijedio ga je Brayton. Anderson je pak imao lošu Heat vožnju te je završio tek na 10. mjestu.

Phoenix - 450SX Heat 1 Phoenix - 450SX Heat 2

Semi

Ken Roczen morao je pobijediti u prvoj Semi utrci, a to je i napravio s popriličnom prednošću ispred Anderson-a, Short-a, Grant-a i Weimer-a. Jimmy Albertson, koji je duže vrijeme bio u top 4 je u zadnjem krugu napravio grešku i morao predati svoje mjesto Weimer-u, ali obojica su morala u LCQ.

Agresivnom vožnjom, pobjedu je odnio Peick. Slijedili su ga Wilson, Baggett i Tickle koji je u zadnjem zavoju blokirao Hill-a te je dotični morao u LCQ.

Phoenix - 450SX Semi 1 Phoenix - 450SX Semi 2

LCQ

250SX LCQ je imao dva bitnija vozača koja su propustila se kvalificirati kroz Heat utrke, a to su M. Stewart i Leib, koji je prošlu utrku završio na 10. mjestu. Obojica su odlično startali te bez ikakvih problema završili utrku i kvalificirali se u Main, uz Freeburg-a i Martinez-a.

U 450SX LCQ, AJ Catanzaro je odnio pobjedu ispred Metcalfe-a, koji ga je pokušavao prestići, ali nije uspio. Dvojac koji se isto kvalificirao u Main su Albertson i Partridge.

Phoenix - 250SX LCQ Phoenix - 450SX LCQ