Zajednička utrka u Sloveniji okupila veliki broj vozača

Izvor: Motosport.si

Posljednja utrka sezone za Slovenske odnosno pretposljednja za Hrvatske vozače održala se u Sloveniji na stazi Orehova Vas. Druga zajednička utrka ponovno se pokazala kao puni pogodak i nešto čemu bi i HMS i AMZS savez trebali težiti. Velik broj vozača, veća konkurencija, a samim time i bolje vožnje.

Kako je ovo posljednja utrka Državnog Prvenstva Slovenije, poznati su prvaci po svim klasama. Treba izdvojiti najjače klase, MX Open gdje je slavio Tim Gajser, te MX2 gdje je slavio Jan Pancar ispred Aneja Doplihara. Neslužbeni poredak je sljedeći:

PP JUN 50: 1. Blažeković Antonio, 2. Grebenc Žiga 3 Plantaš Dario…

DP JUN 65: 1. Hauptman Gal 2 Osek, Jim third Nučič Miha…

DP 85: 1. Max Mausser 2. Robek Matthew 3 Polajžer Gasper…

DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Bubnič Builder 3 Završan Jaka…

DPMX2: 1. Pancar Jan 2 Doplihar Anej 3 Gajser Nejc…

DP MASTER 50: 1. count Luigi 2 Gorazd Vidic, 3 Kavšek Branko…

DP MASTER 40: 1. Gajser Bogomir 2 Pancar Igor Jankovic 3 Thomas…

DP OPEN: 1. Tim Gajser, 2. Mulec Toni, 3 Katanec Ian Oskar…

 

Što se tiče Hrvatskih vozača, sljedi nam još utrka na Mladini kada ćemo saznati konačni poredak. U Sloveniji, u MX Open klasi, slavio je Marko Leljak ispred Hrvoja Karasa i ozljeđenog Mateja Jaroša. U MX2 klasi je nastupio samo Matija Kelava pa se ta klasa nije bodovala. Ista stvar je bila i s B-250 klasom, gdje je vozio samo Filip Vragotuk.

Zanimljivo je bilo u MX65 klasi, gdje je Mia Ribić krug prije kraja izašla sa staze misleći da je pobijedila. Međutim ostao je još jedan krug do kraja, a kako se ponovno uključila na drugom dijelu staze, bila je diskvalificirana. Pobjednik je bio Matija Šterpin, ispred Dominika Piskora i Borne Pažić. Ostatak su činili David Petanjek, Luka Kunić, Dino Lončar i Mia Ribić.

MX50 klasa je praktički ostala ista kao prije, gdje je slavio Antonio Blažeković, drugi je bio Dario Plantaš, a na treće mjesto se popeo Šimun Ivandić ispred Enole Šamu. U najjačoj juniorskoj klasi, Nikola Hranić je pobijedio u obje vožnje, drugi je bio Patrik Ujčić, a treći Kristijan Jakopec.

B Open klasa je pripala Tihomiru Krucu, a iza njega su bili Folnović Dinko te povratnik nakon ozljede Ivica Jakopec. Kod veterana, slavio je ozljeđeni Danko Braim, a ostatak poretka su činili Ivica Bišćan, Dominic Tešić i Dražen Pravica.

U gotovo svim klasama su skoro osigurani naslovi, ali u igri je još 50 bodova i svašta je moguće tako da dođite i posjetite Mladinu 11.10.2015.