Tim Gajser pobjednik kvalifikacijske utrke u Španjolskoj

Novi vikend, nova MXGP utrka. Stvari se polako zakuhavaju i možemo vidjeti tko su glavni kanditati za naslov – Herlings i Cairoli u MXGP te Jonass i Prado u MX2 klasi.

U Španjolskoj, na stazi Redsand, održava se treća runda MXGP 2018 sezone, a vikend je odlično krenuo za Tima Gajsera, koji je na njemu poseban dan (24.3. -> 243) odnio pobjedu u kvalifikacijskoj utrci i najavio da je spreman za sutra. Iako je cijelu utrku Yamahin vozač Romain Febvre bio na kotaču, Gajser se uspio obraniti i pobijediti.  

Što se tiče vodećeg dvojca u ukupnom prvenstvu, tijekom utrke su se izmijenjivali, je Cairoli bio nešto bolji i uspio završiti ispred Herlingsa na 4. mjestu. Izgledalo je kao da Herlings nema snage, tj. da ga je uhvatio arm pump, a sutra ćemo vidjeti hoće li moći to staviti iza sebe i ostvariti bolji plasman.

U MX2 klasi, već praktički standardni dvojac Jonass i Prado vodili su borbu do zadnje kruga, ali je Jonass uspio biti brži. Iza njih je bio Sanayei i Olsen. 

Što se tiče same staze, možemo reći da je dosta brza i da će biti teško preticati. Ako je organizatori ostave ovakvu i naprave tek minimalne prepravke, moglo bi biti zanimljivo jer bi to malo usporilo vozače, a do izražaja bi došli tehnički potkovaniji vozači.

Prva utrka je na rasporedu u 13:00h.