Prvenstvo Hrvatske u Požegi

Nakon uspješno održane utrke u Savskom Marofu, gdje je uz broj od čak 106 vozača otvorena sezona utrka Prvenstva Hrvatske pod okriljem HMS-a, karavana najboljih hrvatskih vozača i vozačica nakon manje od tjedan dana pauze stiže u Požegu.

Motocross staza Villare je trebala biti domaćin prve utrke ove sezone, no zbog meteoroloških okolnosti, utrka je morala biti odgođena.
Novi datum je pao na nedjelju, 16.4.2023. godine.

Tajnik kluba Požega-Promet, gospodin Zlatko Jaroš navodi: Silom prilika morali smo pomaknuti taj planirani termin. Na prvi planirani datum na kraju i bilo lijepo vrijeme, no zbog velike količine vode koja se zadržala na samoj stazi, mislim da utrka ne bi ostala u lijepom sjećanju vozačima. Zbog sigurnosti i ugodnije vožnje odlučili smo pomaknuti datum. I za ovaj vikend nam najavljuju kišu, no stazi smo posvetili puno pažnje i dodatno ju  prirpremili, tako da sad može i dva dana padati, a da bude sve odlično. Blatni trening znači dobru utrku bez prašine. Tako je kod nas uvijek, pa se nadam da će biti i ove godine.
O odazivu vozača gospodin Jaroš odgovara da je jako zadovoljan, budući da je ove godine online prijavama preko klubova zaprimljeno čak 106 vozača, no to ne znači da neće još koji doći na sam dan utrke. Požega već godinama slovi za jednog od najboljih organizatora, pa se nadam da će i ove godine proći sve u najboljem redu i da će svi vozači i gledatelji otići kući zadovoljni. Također se zahvaljuje Gradu Požegi, te svim drugim sponzorima i pokroviteljima koji već godinama prate Moto klub Požega-Promet u organizaciji i pripremama.

U nedjelju utrke kreću od 11 sati, dok je svečano otvorenje planirano za 13:30.  Vozi se od najmanjih klasa od 50 i 65 ccm, dalje malo veći klinci na motorima od 85 ccm, a s njima i klasa Ladies, te  uvijek najbrojniji vozači B lige, Veterani, te najbolji vozači u klasama MX Open i MX2.

Posebno zadovoljstvo Jaroš navodi činjenicom da će u skoro svakoj utrci domaća publika imati za koga navijati. Od vozača kluba domaćina. na stazu planiraju izaći Petar Vučković u klasi MX50, Daniel Nikić u klasi MX65, Dejan Milinović u B250, te u najjačoj klasi Matej Jaroš i Leo Pandžić. Jedino još  u klasi Veteran nemamo predstavnika.
Daniel Nikić  u nedjelju vozi svoju prvu utrku Prvenstva Hrvatske, a dosad je vozio samo jednu utrku Slavonske motocross lige. Vučković i Milinović su već iskusni dečki, a Jaroša i Pandžića ne treba predstavljati posebno… Oni će pokazati sve što znaju protiv najboljih hrvatskih vozača.

Preostaje nam samo još pozvati sve da dođu u nedjelju na motocross stazu Villare i uživaju u spektaklu!