Prva pobjeda Kawasakija u MXGP klasi, Jonass pobjednik u MX 2

Šesta utrka MXGP sezone i prva pobjeda Kawasakija ove godine u MXGP klasi, što je i prva pobjeda ne-KTM vozača. Clement Desalle je pobijedio u prvoj vožnji te završio 2. u drugoj. Oba KTM vozača su mu bili blizu u prvoj vožnji, ali su vodili bitku između sebe. Herlings nikako nije mogao pronaći put pored Cairoli-a, ali se vidjelo da je bio nešto brži u početku i pred kraj utrke. U drugoj vožnji je pak pobijedio te povećao prednost za 7 bodova, koja sad ukupno iznosi 23 boda.

Tim Gajser je imao lošu kvalifikacijsku utrku, što je značilo i nešto lošiju startnu rampu. U prvoj utrci je završio na 5. mjestu, a u drugoj na 4., što je bilo dovoljno za ukupno 5. mjesto, s jednakim brojem bodova kao i Febvre.

U MX2 klasi, Jonass se vratio na pobjedama, pobijedivši timskog kolegu Pradu u obje vožnje. Prado je pred kraj bio jako blizu, ali nije mogao doći do prvog mjesta. Borba za treće mjesto je bila između velikog broja vozača, a na kraju je pripalo Ben Watsonu, što je i prvo Yamahino postolje ove godine.

Sada imamo 2 tjedna pauzu pred utrku u Latviji, na stazi Kegums, što ide jako u korist Herlingsu s obzirom na pijesak. Zatim slijedi Njemačka, Teuschenthal, gdje bi pak mogli očekivati jako dobar rezultat Gajsera.