Kelava i Hranić najbolji u Petričkoj, teška ozljeda Crnkovića

Matija Kelava - Gornja Petrička

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu ovog vikenda se održalo u Gornjoj Petričkoj, na stazi Antunov brijeg. Nažalost, ozljede se u ovom sportu događaju, a njih je bilo nekoliko. Jedan od kandidata za naslov u MX Open klasi, Luka Crnković, slomio je nogu. Prema riječima, noga mu je pala ispred fuzića te su mu pukle obje kosti, što znači i kraj sezone za ovu godinu. Druga teška ozljeda je bila Danka Braima, koji je vodeći u klasi Veteran A. U sudaru s Ivicom Bišćanom na dijelu poslije startnog skoka, Braimu je iskočilo rame te je 2. vožnja bila prekinuta.

Što se tiče rezultata, krenimo s MX Open i MX 2 klasom. Pobjednik u MX Open klasi je bio Matija Kelava, kojeg ozljedom Crnkovića teško da netko može ozbiljnije napasti. Drugi je bio Janko Martinac, a prvu put na postolju ove godine je bio Renato Sokolović. U MX 2 klasi, ponovno najbolji je bio Nikola Hranić, ispred Filipa Vragotuka i Edina Halilovića.

U B ligi, bodovala se samo 1. utrka, a poredak je sljedeći. U B-250 klasi, Popovic je bio bolji od Prše i Cvitkovića. Iza njih su bili Bermanec, Duilo, Grgas… Pobjeda u B-Open klasi je pripala Folnoviću, 2. mjesto Ivanović, a 3. mjesto Kelečiću. Braim je pobijedio u Vet A ispred Bišćana i Klanjčića, ali ostaje vidjeti koliko je teška ozljeda. U Vet B klasi, pobijedio je Alojzij Fortuna, a slijedili su ga Hribar i Marović.

Klasa MX 50 vozila je samo jednu utrku, a poredak je sljedeći: Bian Marcus Polan, Alex Novak, Stefan Lenče, Karlo Jurinić i Roko Ivandić. U MX 65 klasi, najbolji je bio Šimun Ivandić, koji je pobijedio u obje vožnje. Iza njega su bili Dino Lončar, Enola Šamu, Bartul Savić, Marko Topolovec i Jan Janković. Pobjednik MX 85 klase bio je Patrik Ujčić, a slijedili su ga David Petanjek, Mia Ribić, Borna Pažić, Luka Kunić, Aleksandra Brumnjak, Jelena Kundid i Bruno Pernar.