PH Motocross – izvještaj iz Požege

Ovog vikenda odvožene su trke druge runde Prvenstva Hrvatske u Motocrossu, na stazi Villare, u Požegi. Izniman napor oko organizacije utrke i uređenja staze  domaćem klubu i organizatoru, MK Požega Promet, vratio se kroz odlične vožnje i iznimno veliku posjećenost. Po našim skromnim procjenama, utrke u Požegi pratilo je oko 2500-3000 gledatelja. I imali su što vidjeti. 

MX Open

Od domaćeg vozača, Mateja Jaroša očekivalo se najviše. Villare su njegova staza, dolazi kao vodeći u prvenstvu, spremniji nego proteklih godina. Nakon iznimno napetih startova (začinjenih MX-Cro & Zlatni Lug nagradom za Holeshot), Jaroš pobjeđuje u obje utrke dana. 

U prvoj utrci bio je uvjerljiv od samog starta, dok se iza njega vodila velika borba za 2. mjesto između Marka Leljaka i Hrvoja Karasa. Na kraju, Karas obilazi Leljaka i završava na drugom mjestu. Četvrti je bio Antonio Kossi, peti Igor Ermakora. Na šesto mjesto plasirao se domaći vozač, Mihael Pandžić ispred Luke Brajdića. Na osmom mjestu završio je prošlogodišnji prvak u B250, Filip Panđić ispred Renata Sokolovića i Ivana Marovića.

U drugoj utrci opet gužva na startu. Nakon kontakta Jaroša i Leljaka, Holeshot po drugi put uzima Hrvoje Karas. Marko Leljak izlijeće sa staze i u trku kreće među posljednjima, a Jaroš kreće u lov na Karasa. U tom i uspijeva te ga i obilazi 5 minuta pred istek vremena. Poredak : Jaroš, Karas, Leljak, Brajdić, Kossi, Ermakora, Pandžić, Panđić, Sokolović. Ivan Marović nije završio utrku.

Ukupni poredak: Jaroš 50, Karas 44, Leljak 40, Kossi 34, Brajdić 32, Ermakora 31, Pandžić 29, Panđić 26, Sokolović 24, Marović 11.

MX2

Nakon odlične MX2 borbe u Savskom Marofu, splet okolnosti u ovoj klasi na jučerašnjoj utrci donio nam je, u najmanju ruku, čudan rasplet. Za početak, Luka Crnković ozlijedio se na treningu te nije niti nastupio, a Matija Kelava doživio je težak pad na startu prve utrke te nije nastavio prvu vožnju. Tu su do izražaja došli neoporavljeni Luka Križnik i iznenađenje dana- Karlo Lešković koji na kraju pobjeđuje s 47 bodova (pobjeda u drugoj i drugo mjesto u drugoj vožnji). Luka Križnik je trećim i prvim mjestom završio ukupno drugi s 45 bodova. Na treće i četvrto mjesto plasirali su se braća Kundid, Ivan s 38, Petar s 34 boda. Matija Kelava s 22 boda završava ukupno šesti, nakon što je, uzdrman padom iz prve utrke, drugu završio drugi. Posljednji je bio Edin Halilović sa 16 bodova.

Juniori

U MX 50 dvije identične utrke. Po dva puta pobjednik je bio uvjerljivi Dario Plantaš ispred domaćeg vozača Antonia Blažekovića i domaće vozačice, Enole Šamu. Obje utrke četvrti je završio Šimun Ivandić, kojeg publika posebno simpatizira. U klasi MX65 obje trke pobjeđuje Dominik Piskor ispred Mie Ribić i Luke Kunića. Slijedili su Matija Šterpin, Borna Pažić, Dino Lončar, David Petenjak i Jelena Kundid.

U MX 85 dominacija Nikole Hranića. Iako je Robek imao najbolje vrijeme na treningu, Hranić je dominirao u svakom pogledu. U prvoj utrci Robek odustaje nakon kvara na motociklu, dok u drugoj jednostavno nije bio na razini Hranića. Važno je napomenuti da je Robek Slovenski vozač i samim time se boduje za Otvoreno PH. U PH ukupni poredak bio je Hranić-Golec-Ujčić-Jakopec-Filipaj.

B liga i Veterani

U B 250 pobjedu odnosi domaći vozač, Dino Orešković, pobjedom u prvoj, te drugim mjestom u drugoj vožnji. Drugoplasirani ukupno, Filip Vragotuk, pobijedio je u drugoj vožnji, ali je prvu završio na 4. mjestu. Slijede Luka Papak s dva treća mjesta, te Hrdalo, Čukoić i Evačić.

U Open klasi B lige pobjeđuje vozač kluba Pakrac-Lipik, Vedran Šrajber pobjedama u obje vožnje. Na drugo mjesto plasirao se Marin Gros ispred Blažeka. Slijede Kruc, Celjak, Lenče, Jakopec, itd.

Među veteranima najbrži je bio Danko Braim ispred Ivice Bišćana.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA