Leljak polako grabi prema naslovu, Jarošu prva pobjeda u sezoni

Nakon duge ljetne pauze, proteklog vikenda, na stazi Mladina u Jastrebarskom, održala se pretposljednja utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske. Mladina je poznata po dobroj organizaciji, ali nažalost vremenski uvjeti to sve pokvare i tako par godina zaredom već. Na svu sreću, vremenski uvjeti su bili odlični te je staza za vozače vrhunski držala. U najjačoj klasi MX Open, Marko Leljak je došao s velikom prednošću naspram svoja dva konkurenta Hrvoja Karasa i Mateja Jaroša, koji se međusobno bore za drugo mjesto u poretku. Treba i napomenuti da se Luka Križnik, vodeći u MX2 klasi do ove trke, teško ozlijedio na utrci u Sloveniji te će propustiti mogućnosti obraniti naslov prvaka.

MX Open i MX2

Start prve vožnje pripao je Mateju Jarošu, koji se kako je vrijeme odmicalo odvojio od ostatka i sigurno odvezao utrku na prvom mjestu. Iz njega, intenzivnu borbu tokom cijele utrke su vodili Marko Leljak i Hrvoje Karas. Iako ga je potonji u jednom trenutku prešao te se očekivalo da će pobjeći, Leljak mu je konstantno bio na točku te ga je u zadnjem krugu uspio i proći. Klupski kolege Danijel Božić i Igor Ermakora su jedno vrijeme vodili borbu u koju se nedugo nakon toga umiješao i povratnik Matija Kelava iz klase MX2. U drugoj vožnji, Hrvoje Karas je poveo te fantastičnom vožnjom s čak sekundu bržim krugovima završio na prvom mjestu. Jaroš se u početku dugo mučio s Božićem te kada ga je prešao nije uspio pratiti Karasov tempo te se morao zadovoljiti s drugim mjesto, što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu što mu je ujedno i prva ove sezone. Na trećem mjestu je bio Danijel Božić, zatim Igor Ermakora, Sokolović Renato i Marović Ivan.

Povrtanik u MX2 klasi Matija Kelava uspješno je završio svoj nastup na Mladini. U obje vožnje se odvojio od Luke Crnkovića te vodio borbu s Danijelom Božićem. Na drugom mjestu, svoju utrku je sam vozio Luka Crnković koji nije mogao stići Kelavu, a opet bio je prebrz za Halilović Edina. S obzirom na ozljedu Luke Križnika, Crnković je u mogućnosti osvojiti i svoj prvi naslov prvaka na idućoj i posljednjoj utrci.  Ostatku ekipe se pridružio Martin Kaić, Boltužić Matija i Drešar Lovro.

Juniori

Nikola Hranić je imao zanimljiv dan u Mladini jer je jedini vozio čak četiri vožnje. U klasi MX65 i MX85, Hranić je osvojio prva mjesta bez većih problema. Slijedili su ga je Mischel Filipaj i Đana Ćano u MX85, odnosno Patrik Ujčić i Kristijan Jakopec.

Mia Ribić je nezaustavljiva u klasi MX50 gdje je u obje vožnje bila brža od Antonija Blažekovića i Darija Plantaša.

B Liga i Veterani

U B Open, Luka Brajdić je ponovno završio na prvom mjestu, iza Mihaela Pandžića. Na trećem mjestu se smjestio Ivica Bišćan, a slijedio ga je Ivica Jakopec. U B-250, bilo je ukupno četiri vozača. Tin Križnik se nakon ljetne stanek vratio s pobjedom ispred Filipa Panđića, koji je pak bio upitan jer je par dana pred utrku pao na treningu i teško ozlijedio rame. Mala promjena se dogodila i na trećoj pozicij, koja je pripala Filipu Vragotuku koji je prešao na Suzuki što je urodilo plodom. Na četvrtoj pozicij je bio Marin Benić, koji vuče ozljedu koljena već duže vrijeme.

 

Za tjedan dana nam slijedi završnica, koje će biti u Brežicama, na stazi Prillipe. To je ujedno i zajednička utrka Hrvatske i Slovenije te se nadamo da će u budućnosti biti više takvih utrka.