Objavljen datum dodjele priznanja

Motocross sezona je gotova, no to ne znači da se miruje…
Naprotiv, čelnici Hrvatskog moto saveza su na službenim stranicama objavili mali izvještaj o svojim aktivnostima, pa bi bio red da i to prenesemo, kao portal posvećen hrvatskoj motocross sceni.
Naime, prema izvještaju tajnika HMS-a Ivana Laftera, dana 23.11.2021. je u Karlovcu održan sastanak s gradonačelnikom, gospodinom Darkom Mandićem i gospodinom Željkom Šančićem iz Sportske zajednice grada Karlovca, a na kojem su bili nazočni i predstavnici HMS-a Stjepan Peršin, Ivan Lafter, Ivan Penić, te predsjednik  AK Karlovac Zvonimir Pozderac, kao i Ana Hranilović i Marijeta Celić iz Grada Karlovca.

Tema sastanka je bila inicijativa HMS-a i AK Karlovac da se obilježi lik Lene Šoštarića, te su obje strane pokazale dobru volju za pokretanjem inicijative za  imenovanje Perivoja Lene Šoštarića, te postavljanje spomen ploča u čast (ukoliko dobiju suglasnost obitelji), te tako odaju počast jednom od najvećih imena hrvatske motocross povijesti.

Također, grad Karlovac je prihvatio pokroviteljstvo proglašenja rezultata za motocross sezonu 2021., a koja bi se održala u Karlovcu 21.1.2022. ili 28.1.2022.

Uz gore navedeno, većini vozača će vjerovatno biti najzanimljivija informacija da je HMS pokazao interes da se oživi ova kolijevka hrvatskog motocrossa i da pokrene akcije za prenamjenu prostora Logorište koje je u vlasništvu MORH-a, a na kojem je još od 2009. godine motocross staza koju održava i uređuje ekipa iz tamošnjeg moto kluba.

S obzirom da motocross vozači koji održavaju stazu nisu bili pozvani na sastanak, te da do dana pisanja ovog članka nisu znali za tu inicijativu, nadamo se da će HMS u suradnji s Auto klubom Karlovac ostvariti plan i da će biti nekih pomaka za napredak sporta.

 

Ali to nije sve… Delegacija HMS-a u sastavu Stjepan Peršin, Ivan Lafter, Đuro Žličar i Stjepan Krpanić su 8.11.2021. održali sastanak i u općini Dubrava, gdje su ih dočekali pročelnica Upravnog odjela u Općini Martina Maleš, te suradnik u općini Stjepan Požgaj.

Tema sastanka je bila obilježavanje lika i djela Vilka Severa, te je općina prihvatila domaćinstvo dodjele pehara za HMS Kup Hrvatske Vilko Sever, koja bi se održavala svake godine u Dubravi, druge subote u prosincu. HMS bi osiguravao nagrade, a Općina prostor i skromni domjenak za 20 osoba.
Nadalje, nastavila bi se praksa posjete biste Vilka Severa u Kapeli, te polaganje vijenaca povodom godišnjice smrti 11.lipnja.

Uz to, pokreće se i inicijativa da se u suradnji s mjesnim odborom Kapela imenuje i Trg Vilka Severa.

U izvješću objavljenom na službenoj stranici HMS-a stoje još neke stavke, no s obzirom da nisu baš smislene rečenice, nećemo ih prenositi da ne bi bilo krivo interpretirano.
Iz svega navedenog, pohvalno je da vodstvo našeg Saveza ne spava zimski san, već aktivno radi na organizaciji domjenaka, proglašenja, imenovanja trgova i perivoja, a ako uz sve to još i bude sreće pa se ekipa s Logorišta okoristi inicijativom Saveza i dobije neku pomoć oko same staze koju godinama održavaju… Nema se šta reći. Svaka čast. Ipak, Logorište je već godinama u funkciji usprkos svim problemima na koje dečki nailaze, a godinama održavaju stazu isključivo o vlastitom trošku.
Ako bude tako, ima nade za budućnost našeg sporta u HR.

MX-Cro.com NIJE službeni portal HMS-a, već samoinicijativno i bez naknade klubovima i vozačima radi na promociji motocrossa u Lijepoj našoj, a sa zadovoljstvom ćemo i ubuduće prenositi sve vijesti iz nadležnog Saveza kojem se i ovim putem preporučamo i stojimo na usluzi. Bilo za prenošenje vijesti iz Saveza, obavijesti vozačima, promociju utrka ili lektorske usluge.

Izvor za informacije iznešene u članku je službeni portal HMS-a www.hms-moto.hr,  a izvještaj tajnika saveza gospodina Laftera možete naći na linku