FIM-Europe kalendar za 2022. godinu

Ovih dana je na službenim stranicama FIM-Europe izdan i kalendar utrka za sezonu 2022.

S obzirom da je prijašnjih godina najviše hrvatskih (i domaćih i stranih plaćenih) vozača sudjelovalo na utrkama EMX 65/85 Europskog Prvenstva, to iduće godine neće biti slučaj.  Usprkos tome što su organizatori bili zadovoljni i naglašavali da je prostor priređen na dobroj i visokoj razini, te da je čast biti u krugu uspješnih, dobro organiziranih zemalja, očito ne misle svi tako.

Na novom kalendaru za 2022. godinu u jugozapadnoj zoni nažalost nema nijedna utrka u Hrvatskoj.
Sezona se otvara 23. i 24.travnja  u Italiji, nastavlja u Francuskoj, Španjolskoj i završava u nama najbližoj destinaciji Orehova Vas, 11.i i 12. lipnja.

S obzirom da je nakon prošlogodišnje utrke na Mladini bilo dosta nezadovoljnih vozača i roditelja, nije nepoznanica zašto je Hrvatska izgubila organizaciju utrke.

Prema izjavama roditelja koji su bili prisutni na toj utrci, FIM-ov delegat, kao i talijanski i španjolski izbornici su bili šokirani lošom pripremom staze, te su vikali da neće nikad više doći. No opet, njihovo mišljenje vjerovatno nije toliko bitno i nije razlog da ne dodijeli još koja nagrada.

Možda bi bilo previše pretenciozno očekivati neko objašnjenje ili odgovor, a opet, možda i dobijemo odgovore nakon sezone domjenaka i čestitanja.

Preostaje nam čekati, a roditelji vozača koji planiraju voziti te utrke mogu najaviti godišnji i početi sa štednjom, budući da će utrke u Španjolskoj i Portugalu koje su (srećom) u tjedan dana razmaka, baciti iste u trošak puta od preko 5000 km. Ali bar se mogu pohvaliti da voze u jačoj zoni.

izvor kalendara i naslovne slike: fim-europe.com