MotoGP objavio nove detalje Moto-e prvenstva

U svibnju ove godine, MotoGP je objavio da će krenuti prvo električno prvenstvo, a danas je objavljeno više detalja. Natjecanje je zamišljeno kao svjetski kup koji će se zvati  FIM Moto-e World Cup, a talijanski proizvođač Energica će biti proizvođač motocikala.

Timovi će koristiti unaprijeđenu verziju Energica Ego motora koji je završio na 7. mjestu na ovogodišnjem Isle of Man TT Zero natjecanju. Motocikl je u stanju proizvesti maksimalnu brzinu od 240 km/h, što je taman u rangu Moto3 i Moto2 motocikala, ali problem je težina što će u konačnici rezultirati nešto sporijim krugovima. Naravno da će tvornički motocikl koji je težak 248 kg biti podosta olakšan, ali to je i dalje dosta više nego npr Moto2 motori.

Utrke će trajati oko 10ak krugova zbog ograničenosti s baterijama, a ukupno bi trebalo biti između 15 i 20 vozača. Osim toga, objavljeno je da će poznati proizvođač Michelin biti dobavljač guma.

Iako smo još daleko od popularizacije e-motora, pitanje je vremena kada će se sve više početi prodavati, pogotovo u državama koji imaju dosta striktna pravila.

 

Source :