Michek pobjedio u obje vožnje i smanjio zaostatak, Leljak najbolje plasiran od naših

Proteklog vikenda, održala se pretposljednja utrka Europskog prvenstva na stazi Mladina, u Jastrebarskom. Osim EMX Open, pozivnu utrku su imale i klase 50 i 65 čija se utrka na kraju nije bodovala za Prvenstvo Hrvatske.

Naši vozači i nisu imali previše dobar dan. Na treningu je prvo Hrvoju Karasu stao motor, ali na sreću ne pred skok ili u zraku, dok je Marko Leljak imao malo manje sreće. Pred jedan skok, Leljaku se motor ugasio što je rezultiralo dosta nezgodnim padom. Sve u svemu, obojica su se nadala boljim utrkama. U obje vožnje, Karas je pao na samome startu, a Leljak dva zavoja poslije u drugoj vožnji. Da nije bilo toga, vrlo vjerojatno bi oba vozača ostvarila svoje najbolje plasmane na Europskim utrkama.

Tako je naš najbolje plasirani vozač, Marko Leljak, zauzeo 6., Hrvoje Karas 9., Mihael Pandžić 13. i Danko Braim 15.

Utrku su napravili zanimljivom trojica vozača, a to su Petr Michalec, Peter Irt i Martin Michek . U prvoj vožnji Michalec je većinu utrke vodio dok ga druga dvojica nisu uspjela proći, a onda je dvojac vodio bitku sve do samog kraja gdje Michek prolazi Irt-a dva kruga prije kraja. U drugoj je Michalec bio nešto lošiji, na 4. mjestu, ali su Irt i Michek opet imali do samog kraja borbu. Michek je ovaj put prošao Irt-a doslovno u zadnjem krugu, a slika gore prikazuje koliko su bili blizu na ciljnom skoku zadnji krug.

Kod juniora, u klasi MX 50, najbolji je bio Dario Plantaš ispred Šimuna Ivandića. Klasa MX 65 je bila dosta zanimljiva, gdje se vodila borba između Mie Ribić, Matije Šterpina i Dominika Piskora. Upravo tako je bio i ukupni poredak.

Treba napomenuti kako su uvjeti na stazi, za jednu Europsko utrku, bili dosta poražavajući u subotu. U nedjelju, kada su organizatori ipak malo zalijevali stazu, su uvjeti bili nešto bolje tek kada se to malo posušilo jer su juniori imali dosta problema u početku zbog obilnog zalijevanja. Međutim, staza je i dalje bila na prosječnoj razini cijelog Prvenstva Hrvatske u MX, čak i ispod nekih utrka. Pošto nas se proziva da pričamo i objavljujemo ono što ne znamo, pogledajte slike i recite da li je naša procjena bila dobra.