Kawasaki na vrhu u Tampi

Supercross prvenstvo se polako zakuhtava te smo već došli do 8. runde koja se održala u Tampi. Staza je očito najviše odgovarala vozačima Kawasaki tvorničkog tima, koji su pobijedili u obje klase.

Tako u 250SX klasi, pobjedu je odnio Austin Forkner, ali bilo je jako blizu s obzirom da ga je skoro u zadnjem krugu prošao Dylan Ferrandis. Treba istaknuti kako je Ferrandis prošao Osborne-a, što je rijetkost da Osborne dobro krene pa počne padati, a zatim je bio na kotaču mladom Forkneru. Nakon nekoliko godina adaptacija, izgleda da je Ferrandis konačno spreman pokazati što može.

U 450SX klasi, pobjedu je odnio Eli Tomac, ispred Marvina Musquina i Jasona Andersona. Eli je dosta dobro odstartao te se na kraju uspio probiti do vodeće pozicije i napraviti nekoliko sekundi prednosti. Za razliku od Tomaca i Musquina, Anderson je imao nešto više posla s obzirom da nije baš dobro odstartao.

Također treba napomenuti kako je Chad Reed srušio rekord s najvećim brojem Main Event utrka u povijest. Nažalost, iako je bio na rubu top 10, problem s motorom ga je natjerao da odustane, ali je svakako bilo lijepo za vidjeti da ozljeda i fizička spremnost kao i brzina polako dolaze na svoje.