KTM-ov dvojac Musqin i Dungey dominirali u Arlington-u

Nakon zanimljivih 7 rundi na zapadnoj obali, Supercross je napokon došao i na istočnu obalu što znači nove zanimljivosti. Tako će se 250SX vozači zapadne klase malo odmoriti, a mi ćemo uživati u novim borbama 250SX istočne obale. S druge strane, 450SX klasa i nema puno promjena osim novih staza.

Kvalifikacijski treninzi su uglavnom prošli dobro, osim za jednog vozača 250SX klase koji je, kada je vidio da će biti kratak, skočio s motora i tako doživio tešku ozlijedu nogu. Musquin je pokazao dominaciju na treninzima, a Roczen je ponovno bio najbrži.

250SX

Heat 1 i Heat 2

 Nismo pogledali Heat 1 i Heat 2 pa ćemo morati samo napisati rezultate.

 Heat 1 - Arlington SX Heat 2 - Arlington SX

450SX

Heat 1

Prvu istočnu utrku mnogi neće pamtiti po dobrome. Naime Heat 1 je bila prekinuta zbog teškog pada jednog vozača. U ponovljenom startu, Dungey je poveo ispred Tomac-a. Pred hupsere, Albertson je nezgodno pao te je izazvao pravi kolaps. Uz Dungey-a i Tomac-a, Millsaps i Weimer su uspjeli zaobići pad, a ostali su znali da moraju računati na Semi utrku.

Heat 2

Arlington ima vrlo zanimljivu startnu ravnicu te je dobar start moguće ostvariti i s unutarnje i s vanjske strane. Honda je očito u odličnoj formi s Canard-om, Tomac-om i Seely-em, a upravo je Canard pobijedio u Heat 1. Iako je još uvijek malo izlijeđen, Peick je odnio 2. mjesto ispred Roczen-a koji se morao poprilično potruditi za 3. poziciju. Nakon prvog kruga, bio je na 7. mjestu. Tek u zadnjem krugu je uspio proći Baggett-a i Alessi-a, koji je bio na zadnjoj kvalifikacijskoj poziciji.

Semi 1

Iako nitko nije očekivao, Schmidt je vrlo dobro startao te vodio veći dio utrke. Brzim potezima, Reed je došao na 2. mjesto, ali se jedno vrijeme mučio sa Schmidt-om koji je pružao dobar otpor. U međuvremenu, Seely je izgubio prednji točak u jednom zavoju te je bilo jasno da će morati u LCQ. Treći je bio Anderson, a četvrti Albertson.

Semi 2

Andrew Short je imao vrhunski početak sezone i uglavnom bio u vrhu, sve do onog nezgodnog pada što mu je poremetilo nastavak sezone. Međutim, odnio je pobjedu u Semi 2 utrci ispred Baggett-a, Nicoletti-a i Grant-a.

250SX i 450SX LCQ

Kod 450SX klase, Seely je trebao pobjedu i sigurnu vožnju kako ne bi ugrozio dosad odličnu sezonu. To je i napravio, pobjedivši ispred Tickle-a. Odstartao je najbolje i sigurno odvozio do kraja trke. Veći dio utrke borbu su vodili Nick Wey i Kyle Chisholm, a iza njih se polako približavao. I dok se činilo kako je Chisholm osigurao mjesto u Main-u, Wey je u zadnjem zavoju našao dovoljno prostora između njega i zaštite te ga uspio izgurati sa staze i kvalificirati se u Main.