Kakva utrka u Oakland-u, borba do zadnjeg zavoja u obje klase!

Yamaha, KTM i Kawasaki su glavni kandidati u obje klase. U 250SX klasi, Plessinger brani boje Yamahe, Savatgy  Kawasakija te McElrath KTM-a. McElrath i Plessinger su dosad pokazali najviše, a sjajnom vožnjom u Oakland-u, Plessinger je povećao svoju prednost u ukupnom poretku. I dok je Plessinger imao odličnu večer, dosta glavnih kandidata je imalo dosta lošu večer.

Tako moramo spomenuti McElrath-a koji je imao zdravstvenih problema te je na kraju završio na 15. Sličnu večer je imao i Cianciarulo, koji je u prvom krugu dva puta pao, što je rezultiralo tek 7. mjestom. S druge strane, nakon katastrofalnog starta sezone, J. Hill, prošlogodišnji prvak, je konačno prilagodio motor te je završio na 3. mjestu uz odličnu borbu sa Savatgy-em, koji ga je ipak uspio proći.

Što se tiče 450SX klase, teško je za opisati što se sve događalo na utrci. Cole Seely poveo i vodio veći dio utrke, a zatim na scenu nastupaju Roczen i Anderson, gdje se pobjednik nije znao sve do zadnje zavoja. Najbolje da pogledati kratki sažetak.