Gajser ukupni pobjednik, velika borba u MX Open klasi!

Završena je i prva službena utrka Prvenstva Hrvatske. Pepačev Breg ugostio je veliki broj vozača, a konačno nas je i vrijeme poslužilo. Bez ikakvih problema, Tim Gajser je pobijedio u Otvorenom Prvenstvu Hrvatske, ali je zato Prvenstvo Hrvatske bilo neizvjesno do zadnjeg krug.

Marko Leljak je pobjedio u prvoj utrci, ali u drugoj vožnji Jaroš ga je pratio cijelo vrijeme i u zadnjem krugu uspio proći. To je ujedno Jarošu osiguralo ukupno prvo mjesto te će tako dočekati utrku u Požegu kao vodeći u ukupnom poretku, iako obojica imaju isti broj bodova.  Treći je bio Hrvoje Karas, ispred Kossi Antonija, Ermakore, Brajdića, Pandžića, Sokolovića, Marovića, Panđića i Martinca.

U MX2 klasi, Matija Kelava i Luka Crnković su uspjeli zaobići sve vozače u MX Open klasi, osim Tima Gajsera, te su vodili zanimljivu bitku. Kelava je bio nešto brži te s dva prva mjesta bio i ukupni pobjednik. Treći je bio Ivan Kundid, ispred Leškovića, Križnika, Halilovića i brata Petra Kundida.

U juniorima, u MX85, najbolji je bio Nikola Hranić, no moramo napomenuti kako je Golec imao nezgodan pad u zadnjem krugu te je odvežen u bolnicu. Želimo mu brz oporavak i povratak na stazu! Robek iz Slovenije je bio drugi, ispred Ujčića i Filipaja.

U klasi MX 50 po jednu pobjedu odnijeli su Antonio Blažeković i Plantaš Dario, no, zbog pobjede u drugoj vožnji pobjedu odnosi Blažeković. Treći je bio Šimun Ivandić. U MX 65 uvjerljivu pobjedu odnosi Dominik Piškor pobjedama u obje vožnje, dok je drugo mjesto zauzela Mia Ribić drugim mjestom u prvoj i trećim u drugoj vožnji. Slijedili su Šterpin, Kunić, Petanjek, Štefanek, Lončar, Pažić te Jelena Kundid.

Tokom sutrašnjeg dana očekujte fotogaleriju te kratki video zapis s utrke!