Canard ostvario prvu pobjedu nakon 2011. godine, M. Stewart prvu u karijeri

250SX Main

Ako je do ove utrke bila zanimljiva večer, ne bismo znali kako onda nazvati situaciju nakon utrke. Vodeći u poretku je nakon prvog zavoja bio tek 13., a najbolje su odstartali Bell, Alldredge, A. Martin i Hill. Malcolm Stewart se vrlo brzo probio do trećeg mjesta gdje se zadržao par krugova. Već na treningu se moglo vidjeti da će Hill biti kandidat za pobjedu, a to je i pokazao u petom krugu kada je izbio na vodeću poziciju.

Iako se činilo da će Hill napokon ostvariti svoju prvu pobjedu, došlo je do promjene nakon svega par krugova. Hill je pokušao zanimljivu liniju po pijesku, koja nije uspjela te je nezgodno pao. Ostatak večeri je loše vozio, a upitno je da li se pri tome možda i ozlijedio.

Iako je loše startao, Webb se vrlo brzo probijao kroz poredak. Prilikom obilaska jednog vozača, došlo je do malo većeg incidenta. Naime, Webb je blokirao Bell-a i ušao mu unutra, a Bowers je još više skratio te mu zbilja žestoko ušao u motor i njega, a lakat nije izostao. To je rezultiralo padom Webb-a.

Njegova vožnja nakon pada bila je zaista impresivna. S 10. mjesta, Webb se uspio probiti sve do drugog, s krugovima po 1s bržim od drugog najbržeg vozača. Da je bilo još malo vremena, ne sumnjamo da bi Webb stigao i obišao Stewarta, koji je pak došao do svoje prve pobjede u karijeri.

Zanimljiva je bila izjava Webb-a, koji je očito bio vrlo ljut nakon utrke bez obzira na drugo mjesto, a sasvim sigurno možemo očekivati vraćanje usluge. Izjava je glasila: “payback is a b word, Bowers.”

Top 10:

  1. Malcolm Stewart
  2. Cooper Webb
  3. Alex Martin
  4. Tyler Bowers
  5. Zach Bell
  6. Zach Osborne
  7. Aaron Plessinger
  8. Josh Hansen
  9. Justin Hill
  10. Jessy Nelson

[table id=7 /]

Malcolm Stewart

Cooper Webb

Alex Martin