Anstie i Coldenhoff pobjednici Latvije, Gajser smanjuje zaostatak nad Herlingsom

Izvor: MXGP

I dok čekamo nastavak Prvenstva Hrvatske u motocrossu, MXGP prvenstvo je ovog vikenda bilo održano u Latviji, na stazi Kegums. Još ima dosta utrka do kraja prvenstva, a 12. runda je donijela mnogo iznenađenja.

Pobjednik MX2 klase je bio Max Anstie, ispred domaćina Pauls Jonass-a i Harri Kullas-a. Zbog teške ozljede na protekloj utrci, Herlings nije vozio i ovo je bila odlična prilika za Tima Gajsera da nadoknadi izgubljene bodove. Nažalost pad na startu u prvoj utrci i ozljeda gležnja u drugoj nisu išli u prilog Slovenskom vozaču te je završio tek na 5. mjestu. U ukupnom poretku vodi Herlings s 423 boda ispred Gajsera s 377, Guillod-a s 352 i Jonass-a s 351.

U MXGP klasi je također bilo zanimljivo. Vodeći u ukupnom poretku, Romain Febvre, je također pao na startu te ga je to na kraju koštalo ukupne pobjede jer je pobijedio u drugoj vožnji. Po prvi put u karijeri, “rookie” Glenn Coldenhoff je odnio ukupnu pobjedu ispred Gautier Paulin-a i već spomenutog Febvre-a.

Treba i napomenuti kako je Antonio Cairoli uspio doći do ukupnog 5. mjesta jer vozi s ozljedom lakta, koja se izgleda pogoršava iz utrke u utrku. Cairoli je ujedno i izjavio da ukoliko se do iduće utrke stanje ne poboljša, da će odustati od borbe za naslov i izlječiti ozljedu, jer svaku utrku vozi pod injekcijama.

Ukupni poredak je sljedeći. Febvre vodi s 457 bodova, drugi je Cairoli s 416, zatim Paulin s 391 i nekadašnji vodeći u poretku Nagl s 360 bodova.

Iduća utrka je za 2 tjedna u Češkoj, na stazi Loket. Do kraja prvenstva ima još 7 utrka te ukupno 350 bodova, tako da nas čeka još jako puno zanimljivosti. Do tada, pogledajte sažetak iz Latvije.