Završene kvalifikacijske utrke na Kupu Nacija

Izvor: MXGP

Svjetski Kup Nacija održava se ovaj vikend u Francuskoj, na stazi Ernee. Voze se tri utrke, MXGP, MX2 i MX Open klasa, a upravo su završene prve kvalifikacijske utrke. Za one koji ne znaju, prvih 19 vozača ide u tzv. A finale, a ostalih 13 reprezentacija voze B finale i samo jedna ide dalje u glavnu utrku.

Hrvatska nastupa u sastavu Leljak, Kelava, Jaroš, prema gore navedenim klasama. Marko Leljak je kvalifikacije završio na 28. mjestu, Matija Kelava na 26. i Matej Jaroš na 30., ali se jedan najgori rezultat briše, a to je Jarošev. To znači da se Hrvatska kvalificirala u B finale te će sutra imati još jednu utrku.

Naši susjedi Slovenci su bili veliki favoriti za A finale, ali im se dogodio niz loših stvari. Gerčar je u prvoj utrci pao nakon par minuta, Irt je također ima manji pad, a Gajser je u prvom krugu pao izgleda dva puta. Završili su na 21. mjestu te moraju sutra pobijediti da bi se kvalificirali u A finale.

Branitelji naslova su imali gotovo savršen dan te su pobjedama u svim klasama lakoćom prošli u A finale i najavili velike stvari za sutra.