Završena SX sezona Prvenstva Hrvatske utrkom u Osijeku

Utrkom u Osijeku, na stazi Adrenalina, završeno je Prvenstvo Hrvatske u supercrossu. Sada nam slijedi kratka pauza do 10. mjeseca, kada je nastavak Prvenstva Hrvatske u motocrossu i to utrkom na stazi Orehova Vas. Organizatori su si dali truda i staza je bila veoma dobro pripremljena pa su gledatelji uživali u atraktivnim vožnjama.

Drugim mjestom u prvoj, i prvim mjestom u drugoj, Matej Jaroš se popeo na najvišu stepenicu postolja. Drugi je bio Marko Leljak s obrnutim pozicijama, a treći Igor Ermakora. Ukupni poredak u SX Open klasi je malo drugačiji, a prvak je Marko Leljak, ispred Mateja Jaroša i Igora Ermakore.

U SX2 klasi, prvo mjesto danas ostvario je Matej Kelava, pobjedivši u obje vožnje. Drugi je bio Edin Halilović, a trećeg vozača nije bilo. U poretku PH u SX-u, Matej Kelava je uvjerljivo slavio, drugi je Edin Halilović, a treći je Luka Križnik.

Ukupni poredak PH u B ligi trenutno ne znamo, ali znamo rezultate danas. U B-250, vozio je samo jedan vozač i to je bio Luka Papak. U B-Open, slavio je Tihomir Kruc, ispred  Gabor Saghmeistera, vozača iz Srbije koji je poznat po svojim vožnjama na Dakaru, te trećeg, ujedno i domaćina, Daria Dumančića.

Kod juniora, u najmanjoj klasi SX50, je slavio Antonio Blažeković, ispred Daria Plantaša i Enole Šamu. Takav poredak je i u ukupnom prvenstvu. U SX65 klasi je bilo dosta neizvjesno, a pobjedu je odnio Dominik Piskor, a i naslov prvaka u SX65 klasi. Druga je bila Mia Ribić, a treći Matija Šterpin, kao i u ukupnom poretku. SX85 klasa je pripala Nikoli Hraniću, ispred Mihaela Goleca i Patrika Ujčića. Hranić nije prvak SX85 klase zbog jedne propuštene utrke, a prvenstvo je pripalo Mihaelu Golecu.

S obzirom da nemam uvid u kompletan poredak vozača na današnjoj utrci, naknadno ćemo objaviti cijeli poredak.