Suzuki dobio “Wild Card” za MotoGP utrku u Valenciji

Unatoč najavama da se Suzuki vraća u MotoGP 2015, vidjet ćemo ih već na posljednjoj ovogodišnjoj utrci, na stazi Ricardo Tormo u Valenciji (Španjolska). Nakon cjelogodišnjih iscrpnih testiranja na mnogim stazama, sa mnogim kontinentima, s mnogim test vozačima i u svim uvjetima, Suzukijev team nastupit će uz “Wild-Card” pozivnicu već ovog vikenda. Gdje je Suzuki u odnosu na ovosezonske Honde, Yamahe, Ducatije pokušat će nam pokazati njihov vozač za sljedeću sezonu, iskusni francuz Randy de Puniet.  Zadnji nastup u MotoGP klasi, Suzuki je imao u sezoni 2011., i to na zadnjoj utrci, tradicionalno, baš u Valenciji.

Manadžer Davide Brivio: “Nakon toliko mnogo testiranja, ovo je stvarno ogroman trenutak za nas. Stvarno jako dugo čekamo ovo. Iako je ovo samo nastup uz Wild Card pozivnicu, i iako je ovo posljednja utrka sezone, presretni smo što ćemo nastupiti u Valenciji i mislim da je ovo ujedno i nagrada za veliki trud oko ovog projekta za našeg vozača Randyja de Punieta.”

U svojoj povijesti u najjačoj klasi, Suzuki je osvojio 6 vozačkih naslova i 7 konstruktorskih u razdoblju od 1976 – 2000. Prvaci su bili veliki Barry Sheene, Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Kevin Schwantz i Kenny Roberts Jnr.

Zadnji podij za Suzuki u MotoGP klasi osvojio je na US Grand Prixu 2008. umirovljeni Loris Capirossi. Teško da će u 2015. do podija, no svakako će, uz povratnika Apriliju, stvoriti ogromnu konstruktorsku konkurenciju u prvenstvu i učiniti stvari mnogo zanimljivijima. Sretno Suzuki!