Nagl-u prva pobjeda u 2016, Gajser drugi

Izvor: MXGP

Na 13. utrci MXGP prvenstva, održane u Češkoj na stazi Loket, Max Nagl je uspio doći do svoje prve ovogodišnje pobjede. Pobjedom u obje vožnje, Nagl je uspio skupiti svih 50 bodova ispred Gajsera te se tako približiti Cairoliu i Febvreu u borbi za 2. mjesto u ukupnom poretku.

Odmah iza Nagl-a bio je Tim Gajser, kojemu se pak smiješila pobjeda dok nije napravio grešku u drugoj vožnji i prepustio vodstvo Nagl-u. Bez obzira na tu pogrešku, Gajser je dodatno povećao svoju bodovnu prednost naspram drugoplasiranog Cairoli-a, koja sada iznosi 109 bodova. Treći je bio povratnik nakon ozljede, Romain Febvre koji se u obje vožnje morao probijati kroz gužvu da bi došao do 3. mjesta.

Kod MX2 klase, nažalost vidjeli smo težak pad Paul Jonass-a, koji je bio kratak na jednom skoku. Na svu sreću, ozljede nisu teške te je završio s potresom mozga. Ozljedu Herlings, koji je na treningu prije Loketa slomio ključnu kost, iskoristio je Dylan Ferrandis s dvostrukom pobjedom ispred Jeremy Seewer-a i Max Anstie-a. Herlings još uvijek ima veliku prednost te može bez problema propustiti i utrku u Belgiji.

Iako je ozljeda ključne kosti relativno mala te se može voziti tjedan dana nakon ozljede ako je stavljena pločica, Herlings je na svom Instagram profilu prije koji dan napisao da ne može vjerovati što mu se događa. S obzirom da je ozljeda bila dosta prije, postoje glasine da je Herlings zadobio infekciju. Ako su glasine doista točne, postoji velika mogućnost da Herlings ne bude vozio ni do kraja sezone, što znači 3. izgubljeni naslov u 3 godine.

Osim MXGP utrke, u Češkoj se održala i finale Europskog prvenstva gdje su sudjelovali Nikola Hranić i Dominik Piskor. Od ukupno 39. vozača, Hranić je bio 39. i 27., dok je Piskor u svojoj prvoj sezoni na 85 ccm motoru bio 33. i 35.