MX-Cro i FOX Hrvatska Cross Country days 2023

Sezona 2023. je u punom jeku, a dok čekamo prvu utrku Prvenstva Hrvatske u Cross Country disciplini koja se održava u Požegi, na stazi Zlatni Lug (23.9.2023.), vozači te discipline su se zabavili na seriji Cross country evenata pod pokroviteljstvom portala MX-Cro i FOX Hrvatska.

Ova tri eventa su okupila ukupno 140 vozača, a sve je započelo druženjem u Rastovcu (Grubišno Polje), nastavilo se u Staroj Marči, a završilo u Klimenu (Konjščina).

Grupa entuzijasta predvođena Dejanom Premužićem, Matejem Mihelčićem, Eugenom Voštinićem i Krunoslavom Priščanom je na te tri lokacije pokazala kako se s malo sredstava i puno dobre volje može napraviti jako puno.

Dejan Premužić je otvorio sezonu u Grubišnom Polju. Uz Luku Papka, Darka Kligla i Dražena Čoića. Ohrabren višegodišnjim iskustvom i nebrojenim odvoženim utrkama u svim off road disciplinama, Dejan se upustio u organizaciju jednog ovakvog eventa…
-Nije bilo lako, ali to me već godinama vuče i napokon sam se odlučio probati. U dogovoru s ekipom sam krenuo u pripremu. Nebrojeni pozivi su rezultirali s tim da se u sve uključio i MX-Cro koji bi sve medijski pratio, te smo dobili podršku i od gospodina Davora Bradvića iz FOX Hrvatska koji je ponudio pokroviteljstvo sva tri eventa. Tako je sve i krenulo kao neka Cross country days serija evenata. Osnovna premisao je bila da se dobro zabavimo, da malo odmjerimo snage, ali na način siguran za sve vozače, na pripremljenoj stazi. Zahvalan sam što je i lokalna samouprava prepoznala ovu inicijativu, te dala svoju podršku, a za njom i ostali sponzori. – kaže Premster.

Matej Mihelčić i Eugen Voštinić su preuzeli palicu, te nastavili s organizacijom eventa u Staroj Marči.

-Nakon što je Dejan takoreći otvorio sezonu, imali smo u nekoj mjeri lakši zadatak jer smo već imali nešto za pokazati. Bez obzira na to, bila je gadna borba dok smo došli do nekih sponzora, te je sve bilo lakše uz pokroviteljstvo općine Kloštar Ivanić, te uz podršku JVP Ivanić Grad, lokalnih DVD-a, Oldtimer kluba i ostalih udruga, ističe Matej Mihelčić. Naš Moto klub NO LIMIT je odradio ogroman posao i rezultati su više nego zadovoljavajući

Nakon što je plan za treći event od ove mini serije propao, u igru se uključio Krunoslav Žuti Priščan, te ponudio da on preuzme organizaciju trećeg okupljanja.

-Moj sin Karlo je krenuo s tim vožnjama i utrkama, a kad sam čuo da je treća utrka otkazana, prelomio sam sam sa sobom i ponudio organizaciju… Dečki su me ukratko uputili u sve što me čeka, te smo se bacili na posao. Matija Posavec, Mihael Macan, Mario Mikulčić, Mario Vertu i naravno, moja obitelj… To je ekipa koja je odradila većinu priprema. Moja kćer Veronika i sinovi Dominik i Karlo su cijelo vrijeme bili prava podrška i najveći radnici. I najviše živaca je potrošila moja supruga Marina.
Od prvog dana kako je pao dogovor, krenuli smo s poslom čišćenja i pripreme staze. Nailazili smo na mnoge komplikacije, ali mogu samo reći jedno veliko hvala svima koji su pomogli da dođemo do ovog. Danas smo ugostili ravno 90 vozača i neopisivo zadovoljstvo je prisutno sad kad pogledam iza ovog što smo napravili.
Velika podrška općine Konjščina je bila tu, DVD, udruge, te mnogi prijatelji koji su volontirali i pomagali nam cijeli dan. Bez svih ovih ljudi ovo ne bi bilo moguće. Naravno, velika zahvala ide i Route Ridersima koji su nam uvelike pomogli u pripremi. Lavina pozitivnih komentara i reakcija nam samo daje vjetar u leđa da probamo nešto i iduće godine… S tim riječima je ovu mini seriju zaključio Krunoslav Priščan.

I na kraju u ime portala MX-Cro, FOX Hrvatska, svih organizatora i sponzora želimo zahvaliti svim vozačima koji su se odazvali našim pozivima, te uveličali ove naše male projekte.
Velik broj od čak 140 vozača je prisustvovao našim eventima. Od potpunih početnika, naših dama, juniora, pa do najvećih imena hrvatske motocross/enduro/cross country scene… Nadamo se da su vam ova druženja bar malo pomogla u pripremama za nadolazeće prvenstvene utrke, te sve pozivamo na prvu utrku Prvenstva Hrvatske u Cross Country disciplini, 23.i 24.9.2023. na Zlatnom Lugu.

A u MX-Cro i FOX Hrvatska Cross Country mini seriji najbolje rezultate su imali:
U klasi Ladies – Tajana Krajnik, Renata Hanžek i Ines Stanić

Juniori – Matko Sokač, Marko Uroić i Karlo Priščan

Amateri – Robert Sedlaček, Zoran Horvat i Andrija Strilić

PRO – Dejan Premužić, Darko Kligl i Ivica Platužić

Veteran – Dario Horaček, Alen Sokač i Mladen Dunaj

P.S. Nas par kao pokretači svega ovoga dugujemo jednu veliku posebnu zahvalu…
(abecednim redom): Ana, Ivana, Marina, Sanja i Štefi – hvala što nas trpite 🙂