MotoGP: Može li tko ugroziti Yamahin dvojac?

motogp.com

Nakon odveženih 7 od 18 utrka MotoGP Svjestsko prvenstva, postalo je jasno da je Yamaha ove sezone preporođena. Rossijev odličan start u sezonu, te Lorenzovo “buđenje iz mrtvih” odvojili su plavi “Movistar” dvojac na 44 boda prednosti u odnosu na konkurenciju, te su trenutno jedina konkurencija – jedan drugome. Rossi je do sada skupio 138, Lorenzo 137 bodova. Nekako smo dojma da je Lorenzo u prednosti zbog svog fantastičnog pobjedničkog niza, no, “The Doctor” je stari lisac i majstor zanata -te sigurno ima taktiku i adute za nastavak borbe.

No, što je s konkurencijom? Marc Marquez, koji je prošle godine bio nevjerovatan, 2015. ima sezonu za zaborav…bar za sada. Iako kasni za Rossijem ogromnih 69 bodova, dojma smo da gore ne može. Da zna – zna, da može- može… pitanje je samo jeli ispucao sve pehove za ovu sezonu. Uz njegove pehove, na treće i četvrto mjesto u ukupnom poretku isplivao je talijanski dvojac na talijanskim motociklima.

Dvojica Andrea –  Iannone i Dovizioso ove godine su sasvim solidni na Ducatijima, ali ipak nedovoljno savršeni da bi ugrozili prvenstvo Rossiju ili Lorenzu. Ostatak “grida” funkcionira toplo – hladno. Nekad netko bljesne, ali brzo se i ugasi. Moramo priznati da smo od Suzukija očekivali više nakon fantastičnih predsezonskih testiraja, ali njihovo vrijeme tek dolazi.

Isto tako, vidi se mali napredak Aprilije s Alvarom Bautistom, dok je Marco Melandri očito zalutao u klasu, no, to je politika njegovog teama. Ovog vikenda pred nama je utrka u Nizozemskom Assenu (vozi se već u subotu), te će biti posebno interesantno vidjeti hoće li Rossi povećati vodstvo, ili će ga, pak, timski kolega skinuti s trona. Marc Marquez? Pa nemogće da će opet imati loš dan…