MK Viškovci u pripremama za prvu utrku

Moto klub Viškovci nastavlja s uređivanjem svoje staze u istoimenom naselju. U srcu Slavonije radi se na tom da se vozačima pruži potpuni užitak na stazi uređenoj po najvišim standardima.
S obzirom da se približava održavanje prve utrke na ovoj stazi, ekipa iz kluba užurbano radi na uređenju iste. Trenutno je staza raskopana zbog uvođenja hidratandske mreže i struje.

Kako navodi potpredsjednik kluba Danko Brdarić, kroz kratko vrijeme bi radovi trebali biti gotovi i onda će staza biti spremna ugostiti vozače na treningu.
-Cilj nam je napraviti od naše staze mjesto gdje svi vole doći jer znaju da će ih dočekati odlični uvjeti. Staza će biti redovito zalijevana za treninge, a u planu nam je i postavljanje rasvjetnih stupova, tako da će bi mogli u skoroj budućnosti odraditi i koju noćnu utrku. Osim staze, također nastavljamo na uređenju prostora za boxeve, kao i praonice za motore. Sve to ne bi bilo moguće bez naših sponzora koji nas prate u našem pothvati, te kojima se ovim putem još jednom zahvaljujem.

Krunoslav Ivanović, predsjednik MK Viškovci najavljuje i planove za budućnost kluba:

-U Viškovcima smo pokazali što se može napraviti i kakav potencijal ima ovaj sport. Posebno mi je drago da sve više vozača privlačimo, a u planu imamo i održavanje prve ovogodišnje utrke Prvenstva Slavonije, a koja će se održati 2.10.2022. Nažalost, zbog epidemioloških mjera i nekih tehničkih poteškoća, bili smo primorani otkazati najavljenu utrku Supercross Prvenstva Hrvatske, no to ćemo svakako održati u idućoj natjecateljskoj sezoni. Prvenstvo Slavonije je novi projekt koji, osim iskusnijih vozača, privlači i velik broj vozača amatera koji nisu još imali prilike okušati se u utrkama na motocross stazama.

U svakom slučaju, MK Viškovci velikim koracima grabi prema naprijed i možemo samo reći da jedva čekamo da vidimo prve motore na stazi nakon ovih velikih radova.