Loši vremenski uvjeti spriječili održavanje 2. vožnje u Zaboku

Utrkom u Zaboku službeno je otvorena nova sezona Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocross-u. Nažalost po organizatora i vozače, vremenski uvjeti su spriječili kvalitetnije održavanje utrke te ono što je najavljivano kao veliki spektakl je propalo.

Vremenski uvjeti i staza nisu dozvoljavali vozačima da pokažu koliko su radili preko zime i što mogu, jer noć uoči utrke je kiša potopila stazu. Zbog toga, klase MX50 i MX65 nisu uspjeli ni trening odvesti pa su odgođene utrke za sve juniore, uključujući i MX85 klasu, dok su ostale klase vozile samo 1. vožnju.

U najjačoj MX Open klasi, pobjedu je odnio očekivano Tim Gajser, ispred Klemena Gerčara. Treći ukupno i prvi u Hrvatskoj bio je Matija Kelava. I dok se očekivala borba između njega i Crnkovića, posljednji je nažalost imao problema s motorom i morao je odustati tako da je 2. mjesto zauzeo Janko Martinac, ispred Renata Sokolovića.

U MX2 klasi, prvo mjesto ukupno odnio je Filip Vragotuk, ispred Mirana Kovačiča i Nikole Hranića. Bit će zanimljivo vidjeti ostatak sezone te borbu s Hranićem.

U DP MX2 klasi, pobjedu je odnio Kovačič, ispred Jakše Denisa i Luke Mileca, koji je imao najbrži krug, ali je kao i inače padom završio na dosta lošijem mjestu nego za što je sposoban.

B liga je imala dosta problema s uvjetima na stazi. Malo njih je uspjelo završiti utrku te je ista u 11 minuti prekinuta. Nadamo se da će uvjeti u Marofu u ponedjeljak biti bolji te da će vozači ipak moći pokazati što znaju. U ovom trenutku, utrka u Savskom Marofu se održava, a dođe li do neke promjene, bit ćete obaviješteni.