KTM ponovno pomeo konkurenciju, Musquin i Dungey novi/stari pobjednici

Izvor: MotoXAddicts

Iako smo naveli da je ovo posljednja utrka 2015 Monster Energy AMA Supercross FIM prvenstva prije kratke pauze, Indianapolis je pak treća utrka pred kratku pauzu. Za razliku od ostalih staza, Indianapolis se pokazala kao izuzetno tehnički zahtjevna staza te su mnogi imali velikih problema na treningu i kvalifikacijama.

Staza je također napravila dosta ozljeda vozačima, tako je Albertson ozljedio rame te je neizvjesno koliko će biti “out“. Drugi vozači su također teško padali, a sve padove pogledajte u nastavku.

250SX

Heat 1

Prošlogodišnji prvak je odlično započeo večer te je najbolje odstartao i odvojio se od ostatka. Samo u prvom krugu je napravio veliku prednost koju je povećavao iz kruga u krug. Friese je imao težak pad na treningu te je s početnog 2. mjesta na kraju završio 7. mjestu. Poredak se gotovo pa nije mijenjao tijekom utrke te je završio na sljedeći način:

 1. Bogle
 2. Savatgy
 3. Davalos
 4. Cunningham
 5. Rodriguez
 6. Oldenburg
 7. Friese
 8. Smith
 9. Alix

Heat 2

Veliko je pitanje uoči Indianapolis-a bilo može li Musquin osvojiti tri utrke za redom. Na treningu je pokazao da je izuzetno brz, a što je staza tehnički zahtjevnija, to je njemu bilo bolje. Heat utrka mu nije najbolje počela jer je u prvom zavoju bio izguran sa staze, ali se dobro snaša te došao na 4. mjesto u idućih par zavoja, a u 3. krugu je već bio na vodećoj poziciji.

Njegov najbliži pratitelj J. Martin je u prvom krugu na hupserima, tj. pred kraj hupsera nezgodno pao i zaustavio se u bandi. Nastavio je utrku, ali mu je trebalo malo vremena dok se digne. U zadnjem krugu je došao je uspio doći do 10. mjesta i pokušao proći Potter-a, koji mu to nije dopustio te je Martin opet završio na podu. Ukupni poredak je bio sljedeći:

 1. Musquin
 2. Hampshire
 3. Decotis
 4. K. Peters
 5. Nichols
 6. Starling
 7. Audette
 8. Karnow
 9. Potter 

450SX

Heat 1

Prvi zavoj je odnio par žrtava, a jedan od njih je bio i Trey Canard koji je morao u Semi utrku. Odlično je startao Weimer, ali Peick se pokazao kao odličan nakon povratka te je preuzeo vodeće mjesto vrlo brzo. Seely je također vrlo brzo prošao Weimer-a, a iza njega je bio Reed kojeg je napadao Anderson. Međutim, Reed se othrvao napadima Anderson-a te stigao Weimer-a i uspio ga proći.

Veoma zanimljivo je bilo između Weimer-a i Anderson-a. Anderson je htio ući Weimer-u u motor, međutim obojica su pali. S obzirom da su napravili veliku prednost u odnosu na petoplasiranog, to je ujedno bila i utrka tko će se brže popeti na motor i nastaviti. Nakon jedne greške, Anderson je ponovno pogriješio te je bio predugačak na jednom skoku. To je uzrokovalo puknuće nečega na motoru (mjenjač ili slično koliko smo uspjeli vidjeti) te je morao odustati.

Heat 2

Neupitno je da je Ryan Dungey u vrhunskoj formi, ali to ne znači da se smije opustiti jer drugi vrebaju. Najbrže u drugoj Heat vožnji je odstartao Andrew Short, koji je vrlo dobar po pitanju starta. Drugi je bio Tickle, zatim Tomac, Dungey i Millsaps. Nakon pogreške u hupserima, Tomac je prestigao Tickle-a, a Dungey-a Millsaps.

Tomac je krenuo na Short-a i prestigao ga, dok se trojac iza njih borio za zadnje mjesto koje vodi u Main. Dungey se mučio s Tickle-om, ali je uspio na jednom dijelu staze proći ga. Na kraju su uspjeli stići i Short-a, kojeg je samo Millsaps uspio proći.

Semi 1

Harrison je najbolje startao, ali Baggett je odlično prošao jedan ritam na stazi s quad skokom te je došao na vodeće mjesto. P. Nicolleti je imao uzbudljivu situaciju na stazi, ali se uspio izvući bez pada te je završio utrku na 4. mjestu, iza Partridge-a i Chisholm-a. Iako je najbolje odstartao, Harrison nije izdržao te je posljednje mjesto za Main prepustio Enticknap-u.

Semi 2

Najveće ime u Semi 2 je definitivno Canard, koji pak nije dobro startao. Međutim, sa svojim iskustvom se uspio brzo probiti na 5. mjesto koje vodi u Main te nastavio probijati se prema naprijed. Vozač TwoTwo Motorsports tima Josh Grant je uzeo holeshot i odnio pobjedu u Semi 2 utrci.

Nakon zanimljive Heat vožnje, Anderson je opet imao vrlo zanimljivu Semi utrku. Uspio je izboriti Main vožnju doslovno u zadnjem zavoju kada je ušao drugom vozaču u motor i prošao ga.

250SX i 450SX LCQ

250SX LCQ je imao nekolicinu zanimljivih vozača: Martin, Renzland, Gaines i drugi. Martin nije dozvolio iznenađenja, odstartao je odlično, međutim crvena zastava je uzrokovala ponovni start. Ponovljeni start je pak uzrokovao puno problema za Martin-a koji je nakon par zavoja bio van top 10. U drugom krugu, loš prolazak na hupserima je donio novi pad J. Martin-a koji do kraja utrke nije uspio doći do 4. mjesta koje vodi u Main utrku. Ovo je veliki udarac za njegovu borbu za naslov prvaka u 250SX klasi. Prvo mjesto je osvojio Renzland, ispred Gaines-a, Owen-a i Herllein-a. Martin je završio tek 8., što je kao što smo rekli veliki udarac za drugoplasiranog vozača u prvenstvu.

 Već 5. utrka za redom, Nick Wey je uspio ući u Main utrku, a s dobrim startom je to napravio i 6. put. Iza njega, Archer i Lamay su se borili za 2. mjesto, ali je ostao isti poredak, dok se na 4. mjesto plasirao Pipes.