Kelava dominantan i u Požegi, Hranić pobjednik MX2 klase

Ovog vikenda se održala i 3. utrka Prvenstva Hrvatske u motocross-u i to u Požegi, na stazi Villare. Nakon zanimljive borbe u Savskom Marofu, bilo je zanimljivo vidjeti kako će izgledati MX Open klasa i borba za 1. mjesto. Očigledno je da Matija Kelava ima određenu prednost naspram Crnkovića, što je i potvrdio u Požegi pobjedivši u obje vožnje sa solidnom prednošću.

Matej Jaroš, koji je propustio prve dvije utrke, je vozio i bio 3. u drugoj utrci, dok je u prvoj odustao nakon par krugova. Također je u prvom krugu imao sudar s Martincem na startu, točnije u prvom zavoju, gdje je želja da prođe prvi i osvojio holeshot bila veća od mogućnosti da se to dogodi jer je nešto lošije izletio s rampe i bio u zaostatku za jedan cijeli motor.

Martinac je prvu utrku završio 3., ali je u drugoj završio na 10. mjestu problema s motorom. To ja najbolje iskoristio domaćin M. Pandžić, koji je 5. i 4. mjestom završio na postolju.

U MX2 klasi, ponovno najbolji je bio Hranić na svom KTM-u. Iza njega je bio Vragotuk, koji je pak doživio teži pad na treningu i vozi ozlijeđen. Treću poziciju i svoju prvu u ovoj klasi zauzeo je mladi Piskor, prošlogodišnji prvak MX 85 klase.

U najmanjoj MX 50 klasi, pobjednik je bio Koukaliotis, ispred Stefana Lenčea i Noe Polenus.

MX 65 klasa će ove godine biti neizvjesna do kraja te će se vjerojatno pobjednik odlučivati između Ivandića i Lončara, koji su tim redoslijedom završili u Požegi. Treće mjesto zauzela je Enola Šamu.

Pobjedom u obje utrke Ujčić je proširio bodovnu prednost u MX 85 klasi. Drugi je bio Kunić, ispred Petanjeka, koji je u 2. vožnji zamijenio mjesta sa Šterpinom te završio na postolju. 

U klasi Vet A, pobjedu je odnio Braim, ispred Jakopeca i Bišćana, a u Vet B najbrži je bio A. Fotruna, ispred Marovića i Besednika. U klasi B Open, poredak je bio Folnović, Ivanović, Španjol. Što se tiče B-250, Prša je bio najbrži, a slijedili su Bermanec i Mraz.