Hrvoje Karas pobjednik prve utrke Prvenstva Hrvatske u motocrossu

Tradicionalna utrka na Uskrsni ponedjeljak održala se u Savskom Marofu. Nakon niza kišnih godina, organizatore je konačno vrijeme poslužilo pa je brojna publika uživala u odličnim utrkama. Ono što je bilo lijepo za vidjeti je puna rampa u B ligi, gdje je vozilo čak 37 vozača te podsjetilo na davna vremena kad je u gotovo svakoj klasi bila slična situacija.

U MX Open klasi, od ove godine vozi i Matija Kelava, koji je pokazao da neće biti samo povremeni član postolja, već će itekako konkurirati za prvaka. U prvoj utrci, Kelava je bio prvi, a Karas drugi, dok su u drugoj utrci samo zamijenili mjesta. Treće mjesto je pripalo Marku Leljaku, a četvrto Mateju Jarošu. Ostatak poretka su činili Igor Ermakora, Andrea Paulić, Marko Starić, Ivan Marović, Luka Brajdić i Renato Sokolović.

U MX2, borbu su vodili slovenski vozači, Jan Pancar i Luka Crnković, koji od ove godine vozi za AMZS savez. U obje utrke, Pancar je bio bolji te je bio pobjednik, dok se Crnković morao zadovoljiti 2. mjestom. Ostatak poretka su činili Edin Halilović, Filip Vragotuk, Filip Panđić, Petar Kundid, Mischel Filipaj, Fran Čukoić i Ivan Pavlaković.

Kod juniora, u MX50 klasi je najbolji bio Dario Plantaš ispred Šimuna Ivandića i Tina Trohe, kojemu je ovo bila prva utrka u životu. Kod MX60, pobjedu je ostvarila Mia Ribić, ispred Matije Šterpina, kojemu druga vožnja nije baš išla zbog brojnih padova. Treći je bio Luka Kunić, a slijedili su Antonio Blažeković, Dino Lončar i Enola Šamu. U najjačoj juniorskoj klasi MX85, pobjednik je bio branitelj naslova Nikola Hranić, a slijedili su ga Patrik Ujčić, Dominik Piskor, Kristijan Jakopec, David Petanjek, Borna Pažić, Antonio Štefanek i Jelena Kundid.

B250 klasu je vozilo devet vozača, a najbolji su bili Vinko Evačić, Luka Papak te Igor Mraz. U B Open, pobjednik je bio Dario Čerkez, ispred Ivana Vrbančića i Nevena Čorka. I zadnja klasa Veterani je pripala Borutu Koščaku, vozaču iz Slovenije, ispred trostrukog prvaka Danka Braima i Ivice Bisčana.

Za kompletne rezultate, posjetiti Speed-Timing.