Dean Ferris od sljedeće sezone u MXGP klasi

Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing tim potpisao je dvadesettrogodišnjeg Australca Dean-a Ferrisa da predstavlja njihov tim u 2015. godini u klasi MXGP.

Dean se okreće novoj sezoni pun optimizma jer je prošla 2014. bila za zaborav, počevši od njegovog odlaska u Sjedinjene Američke Države  da bi se natjecao za  tvornički Red Bull KTM tim u AMA 250 Lites Supercross i AMA 250 Outdoor Nationals klasama. Izvrsnom vožnjom na Motocross of Nations eventu 2013. godine gdje je bio treći vozač u svojoj klasi (MX2) iza Ken Roczena i Eli Tomac-a, zainteresirao je vodstvo KTM-a koje mu je ponudilo jednogodišnji ugovor u Americi.

Početak supercross-a Dean je dočekao spreman ali rezultati nisu bili zadovoljavajući (10.mjesto ukupno prije ozljede), možda i zbog toga što Dean nije vozio supercross za vrijeme boravka u Europi pa prilagodba možda nije bila sasvim uspješna.Po dolasku u Australiju za vrijeme stanke u AMA supercrossu,Dean prilikom treninga lomi kosti zapešća što mu onemogućuje da dovrši ostatak sezone u  supercross-u. Zbog kasnijeg saznanja da je ozljeda dosta ozbiljna, neuspjeva se uspješno oporaviti za AMA 250 outdoor prvenstvo i time je njegov san o AMA karijeri barem za sada odgođen.

Nakon toga se vraća natrag u Europu kako bi se natjecao u posljednjih šest rundi Svjetskog prvenstva u MXGP klasi pod vodstvom Antti Pyrhöne-a u Red Bull Ice One Husqvarna Factory Racing timu,pri čemu  postiže dobre rezultate od kojih su neki bili i unutar top 10 ukupnog poretka i ti rezultati bili su mu dovoljni da dobije priliku  tima sa tvorničkom potporom. Na pretposljednjoj utrci u Brazilu (State of Goias) u drugoj vožnji pri težem padu lomi bedrenu kost zbog koje mora na hitnu operaciju.

https://www.youtube.com/watch?v=3Ee95fqRdYI

No Dean je tjedan nakon operacije već na nogama uz pomoć štaka i trebao bi biti spreman do početka iduće sezone koja počinje 28.02.2015.godine u Qatar-u na stazi Losail.