Danijel Božić ostvario prvu ovosezonsku pobjedu

Jučer je održana prva Supercross utrka ove sezone na stazi Antunov brijeg u Gornjoj Petričkoj. Iako su svi mislili da će biti prepuno blata zbog obilnih kiša u zadnje vrijeme, uvjeti na stazi su bili za poželjeti. Vožene su sve klase, a kakvi su bili rezultati pročitajte u nastavku. Nažalost MX-Cro ekipa nije bila na utrci pa nećemo moći napisati kompletan izvještaj.

SX Open i SX2

U prvoj vožnji, pobijedio je Danijel Božić ispred Igora Ermakore i domaćeg vozača Antunova Mrazovića. Treba i napomenuti kako je Hrvoje Karas imao problema na početku utrke te je krenuo za zadnje pozicije i završio četvrti u svojoj klasi. U drugoj utrci, Karas je vodio sve krugove i došao do ukupno drugog mjesta s četvrtim i prvim mjestom. Drugi je bio Danijel Božić koji s prvim i drugim mjesto  dolazi do ukupne pobjede, a treći je bio Igor Ermakora s drugim i trećim mjestom.

U 250 klasi, svoju borbu iz Rakova Potoka su nastavili Matija Kelava i Anej Doplihar koji je pobijedio u prvoj, a Kelava u drugoj i odnio doma pobjedu. Drugi je bio Luka Crnković s dva druga mjesta, dok se na trećem mjestu našao povrtanik u sport Bruno Porobić.

SX50, SX65, SX85

U juniorskim klasama nije bilo previše iznenađenja. Već očekivano, Mia Ribić je pobijedila u SX50 ispred Antonia Blažekovića i Plantaša Daria, dok je Nikola Hranić pobijedio u SX65 i SX85. U SX65 drugi je bio Patrik Ujčić ispred Kristijana Jakopeca, a u SX85 Mihael Golec ispred Mischel Filipaja.

SX B-Open, B-250 i Veterani

U B-250 klasi, pobjedu je odnio Tin Križnik, a slijede Luka Papak te Fran Čukoić sa svojim prvim postoljem. U B-Open pobjedu je odnio Luka Brajdić, a slijedili su ga Ivica Bišćan te Marin Gros. Treba i napomenuti da je Josip Brletić imao težak pad te mu MX-Cro želi brzi oporavak! Kod veterana su bila samo dva vozača, Mario Klanjčić i Dominic Tešić.

 

Ova utrka znači i kraj ovogodišnjeg prvenstva, bilo u MX ili u SX klasama. Sada je na vozačima da se odmore, oporave te pripreme za iduću sezonu. Vjerujemo da će HMS za iduću sezonu organizirati veći broj utrka, pogotovo u SX klasi, kako bi prvenstvo bilo što zanimljivije kako za vozače, tako i za gledatelje.