Cross Country Stara Marča

Drugi iz serije od tri eventa Cross Country daysa pod pokrićem Fox Hrvatska i MX-Cro je održan jučer u Staroj Marči.

Prekrasan dan, 70 prijavljenih vozača i odlična atmosfera su obilježili sredinu ovog produženog vikenda.

Izletište Stara Marča se pokazala kao odlična lokacija, te je bilo dovoljno mjesta i za vozače, gledatelje, sve koji su sudjelovali u organizaciji, kao i za vozila iz Oldtimer kluba Ivanić Grad.

Organizatori i najodgovorniji za sve ovo su Eugen Voštinić i Matej Mihelčić koji mogu biti više nego zadovoljni svime što je bilo jučer. 

Matej Mihelčić se osvrnuo na cijeli dan riječima: Dugujemo veliku zahvalu svim sponzorima, općini Kloštar Ivanić i načelniku općine, te svima koji su pomogli u održavanju ovog eventa. Također, dečkima koji su duž cijele staze pazili na vozače, suci, dečkima iz Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grad, te okolnim DVD-ima, medicinskoj ekipi… Svi oni su dali velik doprinos ovom danu. Također moram istaknuti da mi je žao što tokom priprema ovog eventa nismo naišli na odobravanje nekih udruga i ustanova, tako da smo morali napraviti velike izmjene u planu za stazu, te je ova ispala i dosta teža. No, spletom okolnosti tako je moralo biti… Tokom treninga je bilo dosta kupanja u potoku, neki vozači su komentirali da je čak na mjestima staza i preteška, tako da smo u dogovoru s njima za samu utrku izbacili te najteže dijelove i nadam se tim potezom svima osigurali maksimalan užitak u ovom danu.

Eugen Voštinić navodi da su ugodno iznenađeni odazivom vozača, te da se vidi da su ljudi željni opuštenog druženja i da mu je drago da su svi prepoznali uloženi trud. Velika zahvala mora ići i sponzorima koji su pomogli sve ovo isfinancirati i pripremiti, a svi vozači su dobili male poklončiće i prije i nakon utrke. Drago mi je da je sve prošlo u najboljem redu, te se nadam da svi odlaze s lijepim uspomenama i da se vidimo i iduće godine. A tko zna, možda iduće godine bude i drugačija situacija, pa budemo mogli napraviti stazu kako smo izvorno planirali.

Što se rezultata tiče, u PRO klasi najbolji je bio Ivica Platužić ispred Nikole Hranića i Dejana Premužića.
Kod Veterana Dario Horaček ispred Alena Sokača i Ivice Jakopca
U Amaterima najbolji je bio Rober Sedlaček, drugi Antonio Skolak, a treći Andrija Strilić, a kod Juniora Matko Sokač ispred Matije Jajetića i Marka Uroića.
Čestitke pobjednicima, kao i svim ostalim sudionicima!

Što se Cross country evenata tiče, iduća stavka na kalendaru je prva utrka Prvenstva Hrvatske (27.5.) kod Karasa u Kozarevcu, a naša mini serija završava 2.7. na Ribniku kod Dine Cara.