Arlington je bio nesretan za nekoliko vozača, otpao jedan od glavnih kandidata u 450SX klasi

Supercross sezona već polako odmiče te je sinoć održana 7. runda od ukupno 17. Utrka u Arlingtonu je ujedno bila i prva utrka za tzv. East Coast 250SX klasu, gdje je pak bio pravi kaos na startu glavne utrke. U 450SX klasi, nakon pada Roczen-a, još jedan kandidat za naslov se oslijedio, a to je Justin Barcia. No krenimo redom.

U 250SX klasi, glavni kandidati za naslov su Osborne, Davalos, Forkner i Hampshire. Naravno, tu su i brojni drugi, ali pred samu utrku su novinari najviše govorili o njima. Davalos je bio i najbrži na treningu, ali u prvom krugu, točnije zavoju nakon starta, došlo je do velike gužve te je Davalos dosta teško pao i nije nastavio utrku. To je u konačnici iskoristio Osborne koji je i pobijedio utrku, ispred Nichols-a na Yamahi i Decotis-a na Suzukiju.

U 450SX klasi, najveći šok je bila ozljeda Justina Barcia-e, na kojeg je skočio drugi vozač i nažalost slomio mu ruku/zglob. To je ono što se priča prema prvim informacijama, ali morat ćemo pričekati službene da bi znali točno veličinu ozljede. Pad možete vidjeti u nastavku. Osim njega, Josh Grant je također pretrpio ozljedu noge u Arlingtonu, ali se ne zna više o tome. 

Što se tiče glavne utrke, novu pobjedu je odnio Eli Tomac i stvarno bi bilo zanimljivo da se nije ozljedio na prvoj utrci sezone. Ovako može pobjeđivati, ali je bodovna razlika prevelika da bi bio uborbi za naslov. Slična priča je i s Musquin-om, koji je bio 2., ispred Baggett-a i Andersona.

Treba napomenuti jednu zanimljivost, a to da se je Chad Reed izjednačio rekord po broju Main Event utrka kojeg je držao Mike LaRocco. 35. Godišnji Australac je došao do impresivne 227. utrke, a kako sezona odmiče i noga postaje bolja, tako i rezultati idu na bolje.

U ukupnom poretku u 450SX klasi, Anderson ima čak 36 bodova prednosti te polako grabi prema naslovu. Drugi je Seely, ispred Baggett-a i Musquin-a.