Alta Motors predstavila novi električni cross model

Prvi Alta Motors MX motor donio je poprilični skok kad su električni cross motori u pitanju i očigledno je da će popularnost takvih motora samo rasti kako tehnologija napreduje. I dok mnogi, pogotovo u našim krajevima, ne žele ni razmišljati o tako nečemu, ljudi u drugim zemljama gdje su daleko stroži uvjeti kako po pitanju buke tako i zagađenja sve više naginju ovakvim rješenjima.

Alta Motors je danas predstavila novi, unaprijeđeni model zvan Alta Motors RedShift MXR. Novi model donosi jako puno poboljšanja, poput povećanja snage – 50 hp, 147 ft okretni moment, što je veliko povećanje naspram prethodnika. Novi model također ima istu amortizaciju kao i KTM-ovi najnoviji modeli – WP AER, te je sama težina motora manja za skoro 3 kg i iznosi 117kg. Usporedbe radi, 2018 Honda CRF450R ima oko 112kg.

Osim jačine i manje težine, Alta je uspjela i ubrzati punjenje, koje sada iznosi 1h i 20 minuta, a sama izdržljivost baterije je čak veća bolja. što znači dužu vožnju. Prednost ovakvog motora je i što nema izmjene ulja, promjena klipa nakon određenog vremena, jednostavno sjedni i vozi. Nadajmo se samo da će cijena u budućnosti biti nešto pristupačnija, jer sada iznosi $11.995. Za više informacija, posjetite AltaMotors.co/RedShiftMXR.