2015. je godina promjena u SBK prvenstvu

Svaka sezona ima svoju vlastitu priču, a sve počinje s mnoštvom promjena još prije samog početka prvenstva. Novi dolasci i odlasci vozača, promjene pravila, moguće promjene kalendara samih utrka i mnoge drug promjene dovode do napetosti uoči sezone.

2015. neće biti ništa drugačija, dapače, bit će jedna od najbogatijih promjenama do sada. Nakon što je osvojio naslov WorldSBK prvaka za 2014 prije mjesec i pol dana, Sylvian Guintoli započet će obranu titule s novom mašinom i novim teamom. Prvak sa Factory Aprilije prelazi u Team Pata. Motocikl će biti Honda CBR1000R, a timski kolega, također prvak u sezoni 2014 SuperSport svjetskog prvenstva, Michael van der Merk.

Hondin simbol u SBK prvenstvu, Britanac Jonathan Rea, nakon dugogodišnje vjernosti Hondi, sljedeće godine branit će druge japanske boje, i to one zelene. U tvorničkom teamu Kawasakija bit će timski kolega, također Britancu, Tomu Sykesu. Najbolja tvornička momčad, ona Aprilije, ostala je bez oba vozača (Guintoli u Hondu, Melandri u MotoGP Apriliju), te će crveno crne RSV4RR strojeve za momčad Red Devils Roma u 2015. voziti pridošlica iz Honde, Britanac Leon Haslam, te Španjolac Jordi Torres.

Jedina momčad koja nema gotovo nikakvih promjena uoči nadolazeće sezone je ona Ducati Superbike Teama. Davide Giugliano i Chaz Davies vozit će modificirani 1199 Panigale R Ducati. Voltcom Cresent Suzuki (GSX-R 1000) nastupit će s nekadašnjom MotoGP zvijezdom i Suzukijevim test vozačem – Francuzom Randyjem de Punietom, te Alexom Lowesom. Toni Elias je zamjenio europske strojeve. Iz Red Devils Roma Aprilije prešao je u redove JR Racing BMW-a gdje će mu društvo u teamu praviti Ayrton Badovini.

Bivši Svjetski prvak u klasi 125 ccm, Španjolac Nico Terol, i Talijan Matteo Baiocco vozit će Ducati u Teamu Althea, dok je BMW Motorrad Italija potvrdio Sylvaina Barriera kao solo vozača za njihov team u 2015. Team Hero EBR vrača se u akciju s Noccolom Canepom i Larryjem Pegramom, dok iz MV Augusta još nema službene potvrde za svoj nastup u slijedećoj sezoni iako su u Jerezu testirali novi motocikl s Britancem Leonom Camierom.

Nakon testiranja u siječnju, teamovi će se polako seliti prema Australiji, gdje će 22. veljače na Phillip Islandu početi nova sezona. Izvještaje sa svih trka, vijesti, najave i prognoze pratite na MX-Cro.