Supercross 2018 sezone je službeno završena, ali tko su prvaci?

Nakon 17 rundi u raznim uvjetima, puno kontroverzi, padova, ozljeda, dobrih poteza, Monster Energy Supercross 2018 je došao do kraja. Kao i uvijek, utrka u Las Vegasu uvijek bude zanimljiva jer se često pobjednik tek tada odlučuje. Tako je bilo i ove godine. Iako su vodeći u ukupnom poretku stigli sa solidnom prednošću, pokazalo se da je to za neke skoro bilo kobno.

Prvak 250SX East klase je Zach Osborne, koji je zbog ozljede Forknera imao nešto lakši i mirniji kraj sezone. Međutim, 250SX West prvak se morao nešto više potruditi. Aaron Plessinger je skoro izgubio titulu s obzirom da je razlika između njega i Cianciarulo-a na kraju iznosila samo 2 boda. Cianciarulo je pobijedio, dok je Plessinger bio 8. Treba napomenuti da je Cianciarulo izgubio titulu drugu godinu zaredom za isti broj bodova, ali isto tako vozi s puknuti prednjim križnim ligamentom, koji je zaradio još u 2017. godini nakon okršaja sa Osborne-om. Na drugom mjestu je bio Jordon Smith, a treći je bio McElrath.

 

Što se tiče 450SX klase, kao i tijekom cijele sezone, Jason Anderson je bio konstantan te je zadnju utrku priveo kraju bez puno kontroverzi i problema te osvojio titulu. Anderson je završio na 5. mjestu, što mu je bilo i više nego dovoljno za osvajanje titule. Pobjednik utrke, 8. ove godine, bio je Eli Tomac, ispred Musquin-a i Baggett-a.

Sada nam slijedi par tjedana pauze, a nakon toga kreće Lucas Oil Pro motocross sezona, gdje sigurno bude itekako zanimljivo.