Supercross 2017 kreće danas, utrkom u Anaheim 1

Izvor: Supercross Live

Nakon poduže stanke, supercross sezona je ponovno pred nama. Kao i svake godine, s nestrpljenjem čekamo Anaheim 1. Koji vozači su imali najbolje pripreme, koji su ozljeđeni, koga nema i ostalo možete pročitati u nastavku.

Krenimo prvo s najvećim iznenađenjem. Malcolm Stewart, prošlogodišnji prvak u 250 klasi, nažalost ove godine nije uspio pronaći kombinaciju i tim kako bi sudjelovao u novoj sezoni. Iako je postojao interest od strane JGR-a, nakon ozlijede Barcia-e, do toga nije došlo. Isto tako, njegov brat, James Stewart, također neće sudjelovati na otvorenju nove sezone zbog istih razlog. Dobra vijest je da braća rade na svome vlastitom timu te će se pojaviti unutar prvih 5 utrka.

Druga velika vijest je vezana uz JGR. Nakon nizaa godina s Yamahom, JGR od ove sezone vozi Suzuki. Glavni razlog tome je povratak tvorničkog tima za koji voze Chad Reed i Cooper Webb, što je značilo i manje podrške za njih. Iako je RCH/Yoshimura/Suzuki Factory Racing novi tvornički tim za Suzuki, JGR će isto tako imati veliku podršku Suzukija.

Iduća velika vijest, koju ste vrlo vjerojatno već čuli, je potpisivanje Ken Roczena za Hondu, koja je odlučila poduzeti sve kako bi konačno osvojila titulu nakon posta od gotovo 14 godina (2003. je zadnja godina kada je Honda bila prvak u 450 klasi).

Sve u svemu, kao i uvijek, supercross sezona će biti prepuna iznenađenja. Večeras kreće prva utrka, a vremenska zona je -9h razlike. To znači da će glavna 250SX utrka, koja je na rasporedu u 21h, kod nas krenuti 8.1. u 6h ujutro. Treninzi kreću danas, 7.1. u 21h. Više o tome kako gledati tijekom dana.