Pobjedom Tomac-a i Bogle-a, Honda stala na kraj dominaciji KTM-a

Izvor: Transworld MX

Za vikend se održala 12. runda AMA Supercross prvenstva u Detroit-u. Kako se bliži kraj prvenstva, tako su stvari dosta jasnije. U 450 klasi, Dungey ima ogromnu prednost i mogli bismo reći da je prvenstvo već odlučeno ukoliko ne doživi ozljedu. U 250 klasi možemo vidjeti dominaciju Musquin-a, koji gotovo pa ne zna ni za jednu drugu poziciju osim pobjede.

Nažalost, ušli smo i u fazu kada vidimo i dosta ozljeda, jer su ovo zadnji trenutci kada se može dostići vodeći u poretku te se granice pomiču još više. Tako smo u Detroitu vidjeli veliki broj padova, koji se nažalost rezultirali i ozbiljnijim ozljedama. Najznačajniji pad je svakako onaj između Canard-a i Weimer-a, čija je sezona sada završena, a ujedno je upitan i početak motocross sezone. Iako je pad izgledao dosta teško, Trey Canard je slomio samo podlakticu, dok je Jake Weimer slomio nadlakticu. 

Osim navedenog dvojca, težak pad je imao i Jason Anderson, kojemu je na jednom skoku zapela noga te je doskočio bez motora. Lemoine je isto teško pao na treningu, ali nemamo video njegovog pada. Obojica su trenutno u bolnici te ćemo znati više uskoro. Više o utrci na sljedećoj stranici

Trey Canard i Jake Weimer

Jason Anderson

Andy Winklers