Otvoreno prvenstvo Hrvatske stiglo u Rakov Potok

U Rakovom Potoku je održana šesta runda Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu. Uz samo prvenstvo najbolji vozači klasa MX2/MX-Open borili su se i za trofeje Memorijala Branka Romčevića te Kreše Purića. Budući da se lagano bližimo kraju prvenstva, borbe za vodeća mjesta postaju intenzivnije. Lijepo vrijeme, a i sama  činjenica da je ova staza udaljena tek nekoliko kilometara od glavnog grada izmamilo je podosta gledatelja koji su bili nagrađeni atraktivnim potezima.

MX Open i MX2

U najjačoj MX Open klasi, dominirao je Marko Leljak i to u obje vožnje.  U prvoj vožnji je Matej Jaroš poveo, no kako je utrka odmicala Leljak ga je dostigao te na kraju i uspio proći. U drugoj utrci je Leljak već od starta uzeo stvari u svoje ruke. Iako ga je Jaroš napadao, Leljaka se othrvao napadim i završio na prvom mjestu. Hrvoje Karas je u obje vožnje bio treći, iako se pred kraj druge utrke uspio opasno približiti Jarošu. Na trećem mjestu je bio Danijel Božić, a iza njega Ivan Vitulić, Igor Ermakora, Alen Mikulić, Marko Starić i drugi. Utrku je inače obilježio i pad na samome startu, gdje se ozlijedio Andrea Paulić.

U klasi MX2 Luka Križnik i dalje skuplja pobjede. U obje vožnje, Križnik je bio najbolji ispred Luke Crnkovića  i Martina Kaića. Slijedili su ih Edin Halilović, Matija Boltužić, Josip Pavlečić te Lovro Drešar. U konkurenciji OPH, Slovenac Jan Pancar se pridružio Križniku i Crnkoviću na postolju, i to na drugome mjestu. Luki Križniku je tako pripao i trofej za Memorijal Kreše Purića, a Marku Leljaku trofej za Memorijal Branka Romčevića.

Juniori

U najjačoj juniorskoj klasi MX85 Nikola Hranić je i dalje neporažen te je obje vožnje pobijedio u poznatom stilu. Drugi je bio Mihael Golec, koji je na drugom mjestu završio obje vožnje , dok je Mischel Filipaj bio treći. Slijedili su Đana Ćano te Fran Čukoić.

U nešto oskudnijem izdanju u klasi MX65 pobijedio je ponovo Dominik Piskor ispred Patrika Ujčića te Kristijana Jakopeca. U konkurenciji OPH je nastupio Slovenski vozač Gal Hauptman koji je završio na drugome mjestu.

U klasi MX50 Mia Ribić i dalje niza pobjede. U obje vožnje je odnijela pobjede ispred Matije Šterpina. Treći je bio Antonio Blažeković, a četvrta Enola Šamu. U konkurenciji OPH Slovenac Jaka Peklaj je uzeo također drugo mjesto

B-Liga i Veterani

U klasi B Open, Luka Brajdić na “domaćoj“ stazi nastavlja s pobjedama. Ovog puta se Mihael Pandžić morao zadovoljiti s drugim mjestom, dok je Ivica Bišćan bio treći ispred Duška Bande, Mislava Celjaka, Ivice Jakopeca, Borjana Španjola, Josipa Brletića i drugih. U konkurenciji OPH, Brajdiću i Pandžiću se na postolju pridružio slovenski rutiner Rok Miklič.

U klasi B-250 Marin Benić je zgrabio prvu ovosezonsku pobjedu, domaći vozač Filip Kučko bio je drugi, a Tomislav Šančić treći. Na četvrtom mjestu je bio Filip Panđić koji je nakon pobjede u prvoj vožnji morao odustati u drugoj zbog problema s motociklom. Treba i napomenuti kako Tin Križnik nije vozio zbog neodgodivih privatnih obaveza.

Kod Veterana A pobijedio je Danko Braim ispred Dominica te Sashe Tešića, dok je kod Veterana B najbolji bio Dragutin Marović, ispred Krešimira Besednika te Steve Kovačevića. U konkurenciji OPH, slovenski vozač Igor Pancar je bio najuspješniji. Danko Braim je bio drugi, a Dragutin Marović treći.

Iduća runda je po rasporedu već u četvrtak u “Zelenoj Dolini” nedaleko od Petrinje.