MotoGP Sepang (test 2)

Izvor: infullgear

Sljedeća 3 dana dečki iz kraljevske, MotoGP klase izlaze po drugi puta oce godine na trodnevno testiranje u Malezijski Sepang. Prvi test (4.-7. veljače) najavljen je kao probni, no, rekord staze srušen je za sekundu. Kažu da je Repsol Honda Marqueza i Pedrose već tad bila potpuno spremna, a sad se čeka odgovor ostalih, ponajprije onih iz plavog Yamahinog teama Valentina Rossija i Jorgea Lorenza. U Sepangu 2 će, na oduševljenje ovog dvojca, njihova Movistar Yamaha po prvi put biti opremljena “full seamless” mjenjačem koji bi trebao riješiti njihov najveći problem – onaj dolaska i prolaska kroz sporije zavoje.

Velike stvari dogodit će se i u Ducatijevom teamu. Njihov “tvornički” dvojac Andrea – Dovizioso i Iannone debitirat će na novom, GP15 Ducatiju. Na Sepangu jedan vozili su stari, GP14.3 s kakvim će ove sezone nastupiti svi sestrinski teamovi Ducatija.

Iz Suzukija se nadaju da će uspjeti nastaviti s uspješnim krugovima iz Sepanga 1. Tad su Aleix Espargaro i Maverick Vinales bili iznenađujuće brzi s 10. i 12. rezultatom ukupno.

U CWM LCR Hondi nadaju se da će njihovi vozači, Cal Crutchlow i debitant Jack Miler naći malo više osjećaja za sjajnu Hondu koju im je team osigurao. Na Sepangu 1 očekivali se više od njih, no, imaju tri dana da dokažu da je ulaganje u njih opravdano.

Iz Aprilije tvrde da je Sepang 1 za njih bio čisto isprobavanje setupa, te da će na Sepangu 2 Bautista i Melandri biti dosta brži. Nagađanja, činjenice i prognoze su tu, koliko će tko zapravo biti brz, pratite na našem sajtu sljedeća 3 dana.