Marko Leljak najbolji i u Krašiću

Nakon ljetne pauze, vozači su konačno krenuli u drugi dio sezone koji je započeo utrkom u Krašiću. Na novoj, proširenoj stazi, održavala se druga utrka Prvenstva Hrvatske u supercrossu. Kako su vozači više koncentrirani na MX prvenstvo, ovo im je došlo kao odličan test kondicije i brzine. Iako je bio solidan broj vozača, mnogi vozači nisu sudjelovali te će vjerojatno utrka u Sloveniji biti nastavak sezone za njih, s obzirom da je Jaska odgođena za 10. mjesec.

Marko Leljak nastavlja gdje je stao, s najbržim krugovima na treningu i pobjedama u obje vožnje te je ujedno i glavni kandidat za osvajanje dvostruke titule. Drugi je bio Matej Jaroš, a na trećem mjestu je bio Luka Brajdić. Iza njega je bila velika gužva, jer od 4. do 8. mjesta, vozače je dijelilo svega 2 boda, što govori kakva je gužva bila.  U MX2 klasi je bila borba za 1. poziciju između Aneja Doplihara i Matije Kelave, gdje je na kraju Doplihar osvojio prvo mjesto. Treći je bio Edin Halilović.

Kod juniora, MX50 klasom i dalje dominira Antonio Blažeković, koji je boljom drugom vožnjom pobjedio ispred Daria Plantaša i Enole Šamu. U MX65 klasi, Dominik Piskor je također boljom drugom vožnjom osvojio prvo mjesto ispred Matije Šterpina i Borne Pažića, a iza njih su bili Luka Kunić, Mia Ribić, Lončar Dino i David Petanjek. MX85 klasa je bila jasna i prije početka, gdje je pobjedio Nikola Hranić. Ostatak poretka su činili Patrik Ujčić, Mischel Filipaj, Mihael Golec i Kristijan Jakopec.

Kod B-250, Filip Vragotuk je i dalje najbrži vozač te bi također mogao osvojiti dvostruku titulu. Iza njega su bili Vinko Evačić te Fran Čukoić. U B Open, ista situacija je i s Tihomirom Krucom koji je nepobjediv. David Šatejcer je bio drugi, ispred Ivana Vrbančića.

Kompletni rezultati su dostupni OVDJE.