Dva kandidata za naslov otpala u Houston-u

Iako čekamo mjesecima novu supercross sezonu, često se dogodi da sama utrka ne bude previše zanimljiva jer vozači žele osjetiti gdje su te utrke postaju zanimljivije kako sezona odmiče. Možemo sa sigurnošću reći kako je druga runda Monster Energy Supercross sezone svakako bila zanimljiva. Osim što smo vidjeli puno prestizanja, nažalost bilo je i nekoliko ozljeda.

Tako je Marvin Musquin padom u Heat utrci morao propustiti utrku, a upitan je i nastavak sezone. Red Bull KTM još nije ništa potvrdio, ali sam Musquin je rekao da nije dobro.

Osim Musquin-a, Kawasakijev vozač Eli Tomac isto nije vozio. Probao je odvesti trening, ali po pričama, jednostavno nema snage u ramenu nakon pada u prvoj utrci. S obzirom da je već dvije utrke propustio, teško da će moći išta napraviti po pitanju naslova prvaka u 450SX klasi. To znači da se za naslov bore Jason Anderson, Ken Roczen, Justin Barcia i Cole Seely, koji su upravo tim poretkom završili utrku. Ken Roczen je veći dio utrke vodio, ali Anderson je jednostavno bio nešto brži i pred kraj utrke je prošao Roczen-a.

Da Anaheim 1 i 3. mjesto nije bila slučajnost ponovno je dokazao Justin Barcia, koji je duže vrijeme držao 2. mjesto i pokušao proći Roczen-a. Izgleda da je ovo Barcia-in povratak u vrh jer osim što je završio 3., ujedno je i 3. u ukupnom poretku te je svakako jedan od kandidata za naslov.

Što se tiče 250SX klase, gotovo cijeli dan najbrži je bio Adam Cianciarulo, ali u glavnoj utrci je dva puta pao te ukupno završio na 7. mjestu. Prvo je pao dok se borio za 1. mjesto, a zatim dok je pokušao proći na 2. nakon pada.

Veći dio utrke je vodio Joey Savatgy, ali impresivnom vožnjom Aaron Plessinger s 10. je došao do 1. mjesta te tako i preuzeo vodeću poziciju u ukupnom poretku. Dosadašnji vodeći Shane McElrath završio je tek na 4. mjestu, iako je imao priliku doći do 1. mjesta u početnom dijelu utrke.