Dorčić i Vorel napadaju ADAC MX Masterkids

U organizaciji ADAC-a , najvećeg njemačkog i europskog automobilskog kluba, i ove godine se održava ADAC MX Masters.

Što je to uopće?

Sama ideja je pokrenuta još 2001. godine od strane Michela Costitcha, koji je 2001. godine na jednoj utrci na granici Francuske i Belgije organizirao mali defile juniorskih vozača koji su se prošli stazom noseći zastave svojih država. Iz tog je proizašla ideja da se napravi veća međunarodna utrka samo za juniore. Michel je uspio organizirati prvi MX Masterkids u srpnju 2003. godine u Blénod les Pont à mousson.

To jutro se na stazi pojavilo oko 500 vozača iz 15 različitih država. I tu kreće cijela priča…

2006. godine dolaskom predstavnika SAD-a, sve je dobilo novu dimenziju i Masterkids je postalo natjecanje na međukontinentalnoj razini.
2007.-2009. organizirano u belgijskom Limesu, uz prisustvo od oko 1000 vozača.

2010. je organizacija donijela odluku o ograničavanju broja vozača na 750.

ADAC MX Masterkids je vrlo brzo postao prestižni event u svijetu motocrossa.

A ove godine, 16. i 17. srpnja, održava se jubilarni 20. event.

Francuski Verdun dočekuje i naše vozače. Pod vodstvom trenera Miljenka Pernara, trenutno vodeći u poretku klase MX50 PH u motocrossu David Dorčić, stat će na rampu zajedno s Lukom Vorelom.

Luka vozi MX50 klasu za vozače do 7 godina starosti, a David kategoriju od 8 do 10 godina.

Miljenko Pernar, trener ovih mladih vozača, ističe da je ova manifestacija izvanredna prilika za odmjeravanje snaga s najboljima na svijetu.

-Rens MX Academy već ima iskustva na MX Masterkids natjecanju. Naš vozač Alex Novak je

već sudjelovao na ovoj utrci i u velikoj konkurenciji osvojio 1. mjesto u klasi MX50. Kako sama manifestacija nije pod okriljem FIM-a, nemamo podršku našeg Saveza, no bez obzira na to, u dogovoru s Davidovim i Lukinim roditeljima odlučili smo odmjeriti snage još jednom. Smatram da je ovo odlična prilika za dodatnu motivaciju i afirmaciju mladih sportaša, budući da je ipak velika razlika stati na punu rampu, za razliku od utrka u Hrvatskoj gdje je konkurencija nažalost vrlo mala.

U našoj školi ulažemo velik trud u konstantni napredak naših vozača, te koristimo svaku priliku za utvrđivanje statusa istih, te stoga nastojimo sudjelovati na što većem broju utrka i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Trenutno smo u fazi posljednjih priprema za MX Masterkids, te vjerujem u dobar plasman za naše Davida i Luku.

Martina Dorčić, Davidova mama: I nismo imali u planu ići u Francusku, no kad je Lukin tata rekao da bi se okušali tamo, dogovorili smo se da idemo kao team. S obzirom da je toliki put veliki trošak, ne bi bilo moguće bez pomoći sponzora, a dobar dio troškova ipak snosimo sami. No na stranu taj financijski dio, radujemo se ovoj avanturi i nadamo se dobrim rezultatima. David je trenutno vodeći u poretku PH, u Prvenstvu Slovenije je trenutno drugi, u Prvenstvu Zagorja je prošle godine bio prvak, a ove godine je vozio samo utrku u Keblu i tu je također pobijedio. Davidu je ovo treća sezona u motocrossu, a s obzirom da trener Pernar ulaže velik trud u obuku, prezadovoljni smo Davidovim rezultatima i nisu problem sva odricanja i vrijeme odvojeno za ovaj sport.
Naravno, veliku zahvalu dugujemo i Davidovim sponzorima, a to su: Bake my day, grad Sveta Nedjelja, Husta, Viktor motosport, Moto Šipek, Frizerski salon Adore, Piroš Čarda, Maral, Moto klub Krašić i gospodin Rajaković, Motographics i naravno, Mx Academy i trener Pernar

A nama ne preostaje ništa drugo, nego da poželimo sretan put i uspješan nastup našoj ekipi. I čekamo izvještaj sa utrke.