Davi Millsaps osvojio Monster Energy Cup, ali ne i milijun dolara

Četvrto izdanje Monster Energy Cup-a donijelo je pregršt zanimljivosti. Brojne borbe, preticanja, ali i iznenađenja po pitanju favorita. Iako je tek prešao na Husqvarnu, Jason Anderson je imao najbrže vrijeme na treningu što je mnoge iznenadilo. Kao što se mnogo puta ponovilo, najbrži krug ne znači apsolutno ništa što se potvrdilo i u ovom slučaju. Ukupnu pobjedu odnio je Davi Millsaps, ali se morao poprilično napatiti za to.

Main Event 1

Najbolji start imao je Trey Canard, koji je uzeo holeshot i vodio cijelu utrku, od prvog do posljednjeg kruga. Josh Hill je cijelo vrijeme bio iza njega i pritiskao ga, ali nije uspio napraviti posljednji korak i prestići Canarda. Na svojoj novoj Yamahi, Justin Barcia je većinu trke proveo na trećem mjestu sve dok ga Millsaps nije prestigao.

Od ostalih vozača treba izdvojiti Dungeya koji je upao u malu gužvu te na kraju završio na tek osmom mjestu. Blake Baggett je vrlo dobro vozio sve do pogreške kada je prepustio svoje mjesto Eliu Tomacu.

Main Event 2

Druga vožnja je započela vrlo slično gdje je Canard ponovno najbolje odstartao, a Hill i Millsaps su ga pratili. Millsaps je prestigao Hilla te vrlo brzo započeo s napadima na Canarda gdje ga i dva kruga prije kraga zaobilazi. Nažalost to nije potrajalo jer je 50ak metara do cilja uspio pasti te je Canard završio na prvom mjestu i dolazi do mogućnosti osvajanja milijun dolara. Millsaps završava tek na četvrtom mjestu, a treći je završio solidan Eli Tomac.

Loši startovi su opet bili zaslužni za loš plasman Ryana Dungeya, gdje je nakon pogreške Barica-e u posljednjem krugu došao na peto mjesto. Barica je zavrsio šesto, dok je Malcom Stewart na kraju završio deveti jer su bolji od njega bili Baggett te Anderson.

Main Event 3

S obzirom da je vrhunski odradio posao u prve dvije utrke, Canard je bio u mogućnosti osvojiti i Toyota nagradu i milijun dolara. To se nije dogodilo, jer je Anderson uzeo holeshot. Ubrzo ga prestiže Millsaps koji je odlično odoljevao ponovno sjajnom Canardu sve do pet krugova pred kraj kada griješi i pada! Ova pobjeda Millsapsa se pokazala jako bitnom te je na kraju bio i ukupni pobjednik. Canardu nisu bile dovoljne ni dvije pobjede jer je završio vožnju na tek osmom mjestu. Iza njihovih leđa se vodila bitka izmedu Tomaca, Dungeya i Andersona.

Tomac je završio utrku kao drugi zaostavši samo dvije sekunde. Dungey je napokon dobro odstartao i završio treći, dok je Anderson završio četvrti. Treba napomenuti kako Baggett i Reed nisu bili u finalnoj utrci, dok je Hill posljednju vožnju razočarao i bio tek osamnaest.
Millsaps je s 8 bodova bio prvi, Tomac s bodom više na drugom, a tek treći je Canard. Ukupni poredak možete pogledati na sljedećoj slici, a sve tri vožnje su dostupne na YouTubeu.

Ovime smo zaključili preliminarne testove pred Supercross sezonu te imamo otprilike uvid u situaciju što očekivati od vozača u nadolazećim utrkama. Iako Dungey ovaj MEC treba što prije zaboraviti, od njega su ipak velika očekivanja u sezoni, a Canard, Millsaps, Barcia i Tomac su definitivno favoriti za naslov. Kako će to izgledati u idućoj sezoni vrijeme će pokazati.