Clement Desalle spreman za povratak na motor

Clement Desalle mogao bi se vratiti na svoj Rockstar Energy Factory Racing Suzuki RM-Z 450 kroz vrlo brzo ako rezultati pregleda slomljenog zgloba daju zeleno svijetlo. Pobjednik četiri ovosezonske utrke bio je totalno neaktivan na motociklu od ozljede koju je zadobio još na utrci u Češkoj, u srpnju. Ovaj brzi Belgijanac već je u pripremama, naime, bavi se nabijanjem aerobne kondicije na biciklu kako bi mogao što lakše pristupiti Suzukijevim testiranjima čim rezultati pregleda kažu da se može.

“Osjećam da je zglob uredu, sve ide po planu za sada. Počeo sam raditi lagane treninge na brdskom biciklu. Osjećam da fleksibilnost i snaga u ozljeđenom zglobu jos nije na razini, no nadam se da će doktori dati zeleno svijetlo kako bi mogao sjesti na motocikl kroz par dana. Za početak ću kreniti lakšim vožnjama na enduro motociklu, jer nema smisla da se odmah ide punim gasom. Koncentriran sam na oporavak i nadam se da će sve ići svojim tokom.”

Desalleov plan priprema već uključuje vožnje u portugalskom motocross trening kampu u 12. mjesecu, a nakon toga pripreme nastavlja u Californiji. Podsjetimo, Clement Desalle je posljednjih godina jedini vozač koji ozbiljnije prijeti velikom Antoniu Cairoliu.

Na pitanje o debiju Ryana Villopotoa u MXGP klasi u 2015., Desalle je odgovorio neodređeno: ” Ne mogu reći da znam da će Ryan pobjeđivati, ali mogu reći da će se boriti. Iskreno, nećemo znati ništa dok sezona ne počne. Jasno je da je on odlićan vozač, no to me ne plaši. Za mene, on je samo ješ jedan dobar dečko u MXGP. Mislim da je izuzetno bitno da se koncentriram na sebe i svoje vožnje, a ne na to što drugi vozači rade. “