Brojne ozljede naših na Europskom, Crnković uspješan u Velikoj Britaniji na EMX 125, Gajseru nova pobjeda

Izvor: FB (APJ Racing Team)

Za vikend su se održale brojne utrke, od Europskog prvenstva u Kruševcu i Svjetskog prvenstva u Velikoj Britaniji do utrke u Bedenici. I dok su posljednje dvije prošle bez ozljeda i s dobrim rezultatima naših vozača, utrka u Kruševcu na stazi Globare rezultirala je brojnim ozljedama naših.

Tako su Hrvoje Karas, Matija Kelava, Edin Halilović i Patrik Ujčić završili vikend s ozljedama. Karas je ozlijedio nogu (stopalo), Kelava ključnu kost, Halilović nogu, a Ujčić šaku. Na svu sreću slijedi ljetna pauza pa će svi biti spremni za drugi dio sezone.

Luka Crnković je nastupio na EMX 125 utrci u Francuskoj te je u prvoj utrci ostvario 15. vrijeme, odmah iza Luke Mileca. U dosadašnjem prvenstvu, to mu je najbolji rezultat, a identičnu poziciju je ostvario i u Francuskoj. Druga utrka mu pak nije pošla po ruci pa je završio 21. i bez bodova. U ukupnom poretku, Luka se nalazi na 31. mjestu od ukupno 66 vozača.

U Velikoj Britaniji je bio uspješan i Tim Gajser, koji je s novom pobjedom i nažalost ozljedom Febvrea znatno povećao bodovnu prednost u prvenstvu. U kvalifikacijskoj utrci, Febvre je teško pao te je čak jedno vrijeme bio paraliziran od vrata na dolje prema prvim informacijama. Na svu sreću, vratili su mu se svi osjećaji i osim slomljenog prsta i teškog potresa, nema većih ozljeda.